CSEPELI HÍRMONDÓ

A nemzet ünnepén

2013-03-28 kategória: Csepeli Hírmondó, Önkormányzat megtekintve: 4,340

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 165. évfordulójára emlékeztek március 15-én a Görgey téren. Petőfi Sándor szobránál koszorút helyeztek el a csepeli városvezetők, a helyi politikai pártok vezetői, a nemzetiségi önkormányzatok küldöttei, valamint a civil szervezetek követei és a diákönkormányzat tagjai.

Az ünnepi megemlékezés a Királyerdei Művelődési Házban folytatódott, ahol a Mátyás Király Általános Iskola tanulói történelmi színdarabot adtak elő.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere beszédében 1848 márciusát kivételes és bátor időszaknak nevezte, hiszen egykoron nemzeti hőseink bátor hazaszeretetükről tettek tanúbizonyságot. „1848 erejét a nemzetből, hitét a tenni akarásból, reményét az összefogásból nyerte. Magyarország erőszak és gyűlölet nélkül megmutatta: nem hagyja magát. Rendíthetetlen kiállás volt ez, amelynek nem volt vége a forradalmi napokkal, sőt azután még nagyobb erőt gyűjtött. A jelszavak, kiáltványok, röplapok cselekedetté váltak. A forradalmi napokat rendíthetetlen munka, erős kormányzás, bátor törvényalkotás, a haza védelme követte” – hangsúlyozta a polgármester, majd Csepel Szolgálatáért díjakat adott át az ünnepnapon. Elismerésben részesült Boross Adrienne pedagógus, Halmos Istvánné városgazdálkodási ágazatvezető, dr. Illés Krisztina orvos-igazgató, Kecskés Ágnes megbízott oktatási ágazatvezető, Kormosné Laboncz Johanna iskolaigazgató és Szilágyi Sándor rendőr alezredes. Ezt követően kerületünk erdélyi testvérvárosából, Nagyszalontáról érkezettek tettek állampolgársági esküt.

 


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!