CSEPELI HÍRMONDÓ

Ajándék és köszöntés az önkormányzattól

2012-09-20 kategória: Csepeli Hírmondó, Önkormányzat megtekintve: 1,575

Július 1-je óta nyolcvan újszülöttet, 183 felnőtt korúvá vált 18 éves fiatalt és egy 100 esztendős asszonyt köszöntött fel és ajándékozott meg a csepeli önkormányzat. A figyelmesség annak tulajdonítható, hogy a képviselő-testület májusban hozott döntést a babaköszöntő csomag bevezetéséről, valamint a nagykorúvá válók és a 100. esztendejüket betöltő csepeli polgárok megajándékozásáról.

Samna Gábor kabinetfőnök elmondta: a köszöntés célja, hogy Csepel lakosságmegtartó és közösségi ereje növekedjék, az itt élőket megtiszteljék, a demográfiai mutatók kedvezőbbé váljanak. A köszöntésre és a gesztusértékű ajándékozásra az jogosult, akinek a lakóhelye vagy tartózkodási helye a kerületben található. Az újszülöttek szüleinek a védőnők egy babaköszöntő csomagot nyújtanak át, amelyben egy köszöntőlevél, valamint egy hűtőszekrényre ragasztható mágneses lapocska van, amelyen feltüntetik, hogy a gyermeknek milyen védőoltásokat kell megkapnia 13. éves koráig. A csomag tartalmaz öt gyermekbody ruhácskát és egy lepedőtörülközőt, amelyeken ilyenfajta mondatok szerepelnek: „megérkeztem”, „játssz velem!”

A nagykorúvá váló fiatalok két személyre szóló mozijegyet kapnak, amellyel bármely filmet megnézhetik. Az érintetteknek postán kézbesítik az ajándékot. A 100. évüket betöltőknek – július óta egy asszonyt köszöntöttek fel ebből az alkalomból –  egy virágcsokrot, tortát és emléklapot adnak ajándékba.

Szöveg: Csarnai Attila


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!