CSEPELI HÍRMONDÓ

Pedagógusnapi kitüntetések

2012-06-23 kategória: Aktuális megtekintve: 1,158

Kerületi iskolások és óvodások színes műsorral nyitották meg a pedagógusnapi ünnepséget június 1-jén, a Királyerdei Művelődési Házban. Morovik Attila alpolgármester köszöntötte a csepeli pedagógusokat, kiemelve azokat, akiket hosszú éven át kitartó munkájukért külön elismerésben részesítettek. Az alpolgármester ünnepi köszöntőjében a nemzeti köznevelési törvény új szellemiségét hangsúlyozva az 1. § (2). bekezdéséből idézett: „ A köznevelés közszolgálat, amely a felnövekvő nemzedék érdekében a magyar társadalom hosszú távú fejlődésének a feltételeit teremti meg, és amelynek általános kereteit és garanciáit az állam biztosítja.”

Morovik Attila beszéde után díszokleveleket és kitüntetéseket adott át a pedagógusoknak a közoktatásban végzett kiemelkedő teljesítményükért. Arany oklevelet (50 év) vett át: dr. Kuti Istvánné, Szécsényiné Ujfalusi Rozália, Földi Jánosné és Földi János. Gyémánt oklevelet (60 év) kapott: Bobály Józsefné, Kulich Jánosné, Müller Andrásné, Szalai Sándorné és Veszeli Imréné. Vasoklevelet (65 év) Boros Istvánné és Molnár Pálné vihetett haza. Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben 23-an részesültek: ezt olyan pedagógusok kapják, akik legalább 25 éven keresztül kiemelkedő munkát végeztek a gyermekek oktatása-nevelése érdekében.

A fővárosi ünnepségen vehette át a Bárczy István Díjat Dobákné Tábori Zsuzsanna, a Hétszínvirág Óvoda pedagógusa és Tóth Zoltán, a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola igazgatója. Mindketten kimagaslóan járultak hozzá a jövő generációjának neveléséhez Csepelen. Németh Szilárd polgármester még januárban terjesztette fel a két pedagógust az elismerésre. Ugyanezen a napon Suki András, a Vienna Konservatorium Budapest és az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium tanára szintén Bárczy István Díjat vehetett át.
Az oktatási miniszter által adományozható egyik szakmai elismerést, az Arany Katedra Emlékplakettet Kulinyiné Varga Zsuzsanna igazgató (Herman Ottó Általános Iskola), Koplyai Márta (Kazinczy Ferenc Általános Iskola), Lengyel Géza (Jedlik Ányos Gimnázium), Pollákné Ugrob Márta (Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola) és Walach Zsigmondné (Kazinczy Ferenc Általános Iskola) pedagógusok kapták meg.

2012-ben 25 éves törzsgárdatagságot 24-en, 30 éveset 41-en, 35 éveset 16-an, 40 éveset öten kaptak, a 45 éveset pedig Lengyel Géza, a Jedlik Ányos Gimnázium pedagógusa érdemelte ki.

Szöveg: Antal Zsuzsa
Fotó: Zarándi Bence


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!