CSEPELI HÍRMONDÓ

Buli a jégen!

2013-01-31 kategória: Csepeli Hírmondó, Képgaléria megtekintve: 4,265

Fergeteges zenével, valódi diszkóhangulattal várta a 18 év alatti fiatalokat a Buli a Jégen! január 26-án, a Szent Imre téri jégpályán.

A 16 órakor kezdődő zenés rendezvényről a szervező Varga Normant kérdeztük.
„A fiatalok problémás helyzetét a saját bőrömön is megtapasztaltam. Értelmetlenül töltik a szabadidejüket, vannak, akik a számítógép előtt ülnek otthon és vannak olyanok is, akik bandákba tömörülve járják az éjszakát. Ők a buli hevében gyakran olyan szórakozóhelyekre keverednek, ahol megfelelő kontroll nélkül bármihez hozzájuthatnak”
– mondta el az ultrafutó, aki a a jeges bulit lebonyolító Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke.

„Azt szeretnénk, hogy a fiatalok hasznosan töltsék az idejüket. Nem gondoljuk, hogy miattunk megjavulnak vagy nem fognak dohányozni, de a kulturált körülményekkel, a megfelelően felügyelt szórakozási lehetőséggel mutatunk nekik egy másik alternatívát” - tette hozzá Varga Norman, aki a programmal kapcsolatban elmondta: a bulizó fiatalokat korcsolyaoktató készítette fel az este egyik fő eseményére. A résztvevők a tavalyi év megkerülhetetlen slágerére, a Gangnam Style-ra tanultak be egy koreográfiát, amit előadtak a jégpályán.

„Ez egy nagyszabású rendezvénysorozat első része, a jövőben különböző helyszíneken tartunk ehhez hasonló ifjúsági programokat. Megpróbálunk olyan környezetet teremteni számukra, ahol igazán jól érzik magukat” – hangsúlyozta Csepel Díszpolgára, aki kiemelte: a helyszínen közterület-felügyelők vigyáztak a fiatalokra, a rendőrség pedig az egész Szent Imre teret kiemelten figyeli.

A zene és a diszkófények varázsolták el a 12 éves Dávid Alexandrát és a 13 éves Pogány Nikolettet. A lányok már többször voltak együtt a korcsolyapályán, de a zenés csúszkálás különösen elnyerte a tetszésüket. „Nagyon tetszik a buli, jó a zene, a fény és a műfüst is” – mondja Alexandra. Az Eötvös József Általános Iskola két tanulója szerint fontos, hogy a szüleik jó helyen, biztonságban tudják őket. „Jobb ez így, mi is jobban el tudjuk engedni magunkat” – teszi hozzá Nikolett. Varga Norman a jövővel kapcsolatban derűlátóan fogalmaz: komoly előkészületek kezdődtek egy nagyszabású rendezvénnyel kapcsolatban, és az ifjúságvédelem területén is előrelépésre számíthatunk.

A Buli a Jégen! szombat este véget ért, de a Szent Imre téri korcsolyapálya február 17-éig várja az aktív pihenést kedvelő csepelieket.


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!