CSEPELI HÍRMONDÓ

Családi focinappal ünnepeltek

2012-07-02 kategória: Csepeli Hírmondó, Sport megtekintve: 3,889

Sokszor megünnepelték már a kerületben az egykori Csepel Sport Club megalakulásának 100. évfordulóját, amiből természetesen nem maradhattak ki az egykoron négyszeres NB I-es bajnok labdarúgók sem.  A jelenleg Csepel FC néven működő egyesület családi focinappal ünnepelt június 16-án.

A Béke téri sporttelepen már a kora reggeli órákban sejteni lehetett, hogy nem szokványos program veszi kezdetét: sátrak épültek, főzőhelyeket alakítottak ki: tíz órára minden készen állt. A stadiont és a hármas számú edzőpályát birtokba vették a külön erre az alkalomra verbuvált korosztályos csapatok játékosai (csapatonként öt gyerek, öt apuka és egy anyuka vonult ki a gyepre), illetve – szintén korosztályonként – megkezdődött a főzőverseny is.

A kisebbekre is gondoltak a szervezők: arcfestés kezdődött, tűzoltó autó érkezett és – a gyerekek legnagyobb örömére ­– lovasok is előkerültek.

A hivatalos megnyitón Märtz János, az FC elnöke mondott rövid köszöntőt, felelevenítve a klub múltjának legszebb pillanatait, és a kék-piros egylet legnevesebb alakjainak emlékét. Ezt követően folytatódtak a futballmeccsek, majd a csepeli klub trénereiből összeállt „szakértő” zsűri vette górcső alá az elkészült „gasztroremekeket”.

A finomabbnál finomabb ételek olyannyira elbűvölték az ítészeket, hogy minden ételt első díjjal jutalmaztak, majd a korábban a futballpályán vitézkedők is egy-egy díszes serleggel lettek gazdagabbak. A klub vezetése minden ifjú futballpalántának egy, a Csepel FC száz évére emlékeztető karkötőt is ajándékozott. Több, egykoron a futballcsapatban megfordult egykori sportoló, sportvezető is tiszteletét tette, akiket szintén szerény ajándékkal jutalmaztak a klub vezetői. Délután Hevesi Tamás is színpadra lépett, aki fergeteges hangulatot teremtett a színpadon.

A koncert után mindenkit a stadion lelátójára vártak: az Indotek Csepel FC felnőtt labdarúgói néztek farkasszemet – először csak 11 ­­–, majd percek múlva száz (!) csepeli futballpalántával, akik elözönlötték a gyepet, és hozták, talán még sohasem látott nehéz helyzetbe Vejmola Tamásékat. A kék-piros mezbe öltözött gyereksereg felemelő pillanatokat szerzett a szülőknek, klubvezetőknek, és mindenkinek, aki kicsit is szereti a csepeli futballt. A „csata” végül közös ünneplésbe torkollott: a gyerekek a felnőttcsapattal együtt énekelték el a Csepel- indulót.

Később a klub NB II Közép A csoportjában bronzérmes U19-es és ezüstérmes U17-es együttest, valamint a második helyen végzett U15-ös csapatot köszöntötték, és átadták az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának díját, melyet külön a centenáriumra készítettek. Gazdára talált még jó néhány elismerés, majd az NB III Alföld csoportjának záró-fordulójában a Csepel a Szarvas csapatával mérkőzött meg, s győzött 2–0-ra, bebiztosítva így a 8. helyet az idei pontvadászatban.

A labdarúgók méltó módon, tisztelettel adózva az elődöknek, köszönetet nyilvánítva a maiaknak, példás összefogással ünnepelték meg a centenáriumot.

Szöveg: Légrádi Gábor
Fotó:     Zarándi Bence


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!