CSEPELI HÍRMONDÓ

Egyházközségi nap a plébániakertben

2012-07-02 kategória: Aktuális, Csepeli Hírmondó megtekintve: 765

A csepeli Jézus Szíve-plébánia templomának búcsúünnepén június 17-én egyházközségi napot rendeztek. A Béke téri templomban hálaadó szentmisével kezdődött a nap, ahol Kispál György plébános, címzetes esperes hirdetett igét és keresztelt.

Ezután a plébánia kertjében folytatódott a program, ahol a gyerekek és szüleik játékra, sportolásra, családi vetélkedőre, közös ebédre gyűltek össze. „Igazából Csepelen nincsen hagyománya a templomi búcsúnak. A falvak jó részében régebben a karácsony és húsvét után ez volt a harmadik olyan ünnep, amikor a családok és a rokonok összejöttek, örültek egymásnak, közösen megebédeltek. Ilyenkor a templomokban mindenki meggyónt, az egész falu lelkileg megújult” – elevenítette fel a búcsú vallási és falutörténeti emlékeit a plébános.

A vasárnapi esemény főszervezője, Kovács Erika a következőket mondta el lapunknak: „Egyházközségi napunk célja az, hogy a hétről hétre a szentmisén részt vevő családok és a hittanra járó gyerekek egy picit más formában is együtt legyenek, megerősödjenek a kapcsolataik, szeressenek közösségben lenni, ismerjék meg közelebbről egymást. Nem titkolt célunk az is, hogy a gyerekek a barátaikat elsősorban ebből a közösségből válasszák, természetesen nyitottan a többiek felé is.”

A történelmi játszóházban a régi idők játékait (zúgattyú, gólyaláb, dongó, mis-mis, kukoricacsutka, ördöglakat) próbálták ki a gyerekek, de az újdonságot kedvelők az egyházközség első peonzabajnokságára is benevezhettek. A Toldi Miklós versenyen az erősebbek farönkhúzásban mérték össze erejüket, a mesesarokban csepeli meséket és mondákat hallgattak a kicsik. Idén, a 14. egyházközségi napon a gyermekjátékok Csepel 300 éves jubileumához is kapcsolódtak.

Szöveg: Antal Zsuzsa
Fotó: Zarándi Bence


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!