CSEPELI HÍRMONDÓ

Házi segítség: ki veheti igénybe?

2012-09-20 kategória: Aktuális, Csepeli Hírmondó megtekintve: 1,073

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága házi segítségnyújtás keretében gondoskodik azokról a kerületben lakó és tartózkodási hellyel rendelkező rászorulókról, akik önmaguk ellátására saját erőből nem képesek, nem gondoskodnak róluk, illetve akik állapotukból adódóan az önálló életvitellel kapcsolatos feladataik ellátásában segítséget igényelnek.

Az ellátást az igénybe vevő lakásán, saját környezetében biztosítjuk.

A szolgáltatás keretében segítséget nyújtunk a személyi higiénia megtartásában, közreműködünk az ellátást igénybe vevő háztartásának vitelében (különösen bevásárlás, közvetlen környezet takarítása, mosás), szükség szerint felíratjuk a gyógyszert és gondoskodunk a kiváltásáról.

Az ellátás irántii kérelmeket a Humán Szolgáltatások Igazgatóságán kell benyújtani (Budapest XXI., Kiss János alt. u. 54. Telefon: 425-2408, ügyfélfogadás munkanapokon 7.30- 15.30-ig)

A szolgáltatást a csepeli önkormányzat a hetvenedik életévét betöltött házi segítségnyújtást igénybevevőknek ingyenesen biztosítja, fiatalabbak esetében pedig a jövedelem alapján történik a térítési díj megállapítása.


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!