CSEPELI HÍRMONDÓ

Helytörténeti vetélkedő a Katonában

2012-07-03 kategória: Csepeli Hírmondó, Iskolák megtekintve: 1,142

Iskolánkban – hagyományainkhoz híven – ebben a tanévben is rendeztünk projektnapot: ez egy különleges tanítási nap a felső tagozatosok számára, amikor egy adott téma köré csoportosítjuk a tantárgyakat, és játékos vetélkedőn mélyíthetik el tudásukat diákjaink.

Az idén helytörténeti vetélkedőt hirdettünk, hiszen 2012-ben ünnepli Csepel újjáépítésének 300. évfordulóját. Tanulóink osztályfőnökeik segítségével az életvitelórákon kerületünk földrajzi elhelyezkedésével, természeti adottságaival, környezetvédelmi helyzetével és történelmével ismerkedtek meg. Sokan versekkel és népdalokkal is készültek erre a napra. Ezek témája a haza, a szülőföld, a család szeretete volt, mivel fontosnak tartjuk iskolánkban azokat az egyéni és közösségi tevékenységeket, amelyek szűkebb értelemben az otthon, a lakóhely, tágabb értelmezésben a szülőföld és a haza megismeréséhez, megbecsüléséhez vezetnek. A projektnapra május 24-én került sor, melynek ünnepélyes megnyitóját a Munkásotthon színháztermében tartottuk, ahol Vargáné Andrási Edit igazgatónő köszöntötte a megjelenteket. A verseny állomásai Csepel különböző pontjain voltak: a Szent Imre téren kerületünk történelméről és nevezetességeiről kérdeztük diákjainkat. A Kis-Duna partján földrajzi és biológiai kérdésekre került sor. Iskolánk épületében az új csepeli címer került nagyító alá. A piacon, a Deák-szobornál tanulóink verset mondtak és énekeltek a vásárlók nagy örömére. Kora délután iskolánk udvarán tartottuk a nap értékelését. Több díjat is osztottunk: könyvet és dévédét kaptak a legjobb csapatok tagjai, a legszínvonalasabb művészi produkció előadói. Értékeltük az osztályok összteljesítményét is.

Ezúton mondunk köszönetet a csepeli önkormányzatnak, hogy anyagilag támogatta ennek a napnak az ajándékait, a „Csepel 300 éves” pályázatával.

 

Szöveg: Mészáros Lilla
magyartanár


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!