CSEPELI HÍRMONDÓ

Iskolanap mesékkel

2012-07-03 kategória: Csepeli Hírmondó, Iskolák megtekintve: 1,236

A Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola hagyományos iskolanapját Cserépné Varga Veronika igazgató nyitotta meg június 8-án. A diákok színes műsorral kedveskedtek a tanároknak, szülőknek, a meghívott vendégeknek. Az ezeregyéjszaka meséiből adtak elő a gyerekek egy átdolgozott változatot, de a Hófehérke és a hét törpe is megelevenedett – németül – a 2.b-seknek köszönhetően.  A Szivárvány Bábcsoport tagjai a csalafinta kiskakasról meséltek: ezzel a jelenettel a Budapesti Bábfesztiválon ezüstminősítést nyertek el.

Az iskola hagyományaihoz híven az idei tanév végén is átadták a Széchenyi-érmeket egy arra érdemes 8. osztályos tanulónak, egy pedagógusnak és egy szülőnek. A végzős diákok közül idén tízen nyújtották be pályázatukat az érem elnyerésére, melyhez 8 év kiváló tanulmányi eredménye, példás magatartás és szorgalom, valamint kiemelkedő versenyeredmények szükségesek. A 2011/2012-es tanév Széchenyi-éremmel kitüntetettjei: Tolmácsy Eszter 8. b osztályos tanuló, Papp Loretta igazgatóhelyettes és Krasznai Krisztina SZMK elnök lett. Széchenyi Iskoláért Emléklapot Bíró Renáta, Borsányi Zsófia, Mészáros Zsófia és Perecz Laura kapott.

Az iskolanap végén az érdeklődők a tanulók egész évi munkáiból nézhettek meg kiállítást, ahol olyan fotókat és plakátokat láthattak, amelyek a Comenius projektről, az erdei iskoláról, a hon- és népismereti táborról és a szabadidős programokról készültek.

Szöveg: Antal Zsuzsa
Fotó:     Bede Orsolya

 


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!