CSEPELI HÍRMONDÓ

Jó tanulók, jó sportolók a Balatonnál

2012-09-20 kategória: Csepeli Hírmondó, Iskolák megtekintve: 1,413

Nyolcadik alkalommal sem maradt el a „Jó tanuló, jó sportoló” tábor Balatonakaliban. A csepeli, budapesti és az országos diákolimpián részt vett kerületi diákok legjobbjai indulhattak útnak a balatoni sporttáborba. A kilenc kerületi iskola (Széchenyi, Katona, Móra, Eötvös, Kölcsey, Szárcsa, Lajtha, Karácsony általános iskola és a Jedlik Ányos Gimnázium) felső tagozatos tanulói – összesen 25-en – élményekben gazdag egy hetet töltöttek együtt a nyári szünetben. A jó tanulmányi eredményt elért fiatalokat az iskolák kifejezetten a diákolimpiákon elért, kiemelkedő sportteljesítményük alapján javasolták a jutalomtáborba.

„Sportprogramjaink java a kiváló időjárás miatt a vízben zajlott. Volt vízi trambulin, vízi kötélhúzás, a gyerekek csapatokat alkotva versenyeztek a csúszdán. Táborozásunk a nyári olimpiai játékok jegyében telt, ezért rendeztünk tábori olimpiát is. Tréfásan oldottuk meg például a gerelyhajítást, ugyanis fából faragtuk a botot, a diszkosz helyett pedig rönkhajítás volt. A diákok minimaratont futottak, bátorságpróbákon vettek részt, és sokan beneveztek az Y- faktorba is. Voltunk buszos kiránduláson, jártunk kalandparkban, esténként karaoke-partit rendeztünk. A rengeteg sportjáték, szellemi vetélkedő mellett azért persze a pihenésre is jutott idő.  A csapatépítő táborozás végén mindenki tortát kapott jutalmul, de választottunk fiú-lány táborszépét, és nem hagytuk ki az éjszakai fürdőzést sem” – számolt be lapunknak Jenei János táborvezető, a Széchenyi iskola testnevelő tanára.

A csepeli önkormányzat 350 ezer forinttal támogatta a tábori költségeket, a tanulóknak tízezer forintot fizettek a teljes ellátásért, melyhez az adott iskola szintén tízezer forinttal járult hozzá.

Szöveg: Antal Zsuzsa

 

 


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!