CSEPELI HÍRMONDÓ

Koló emléke nem halványul

2012-08-07 kategória: Csepeli Hírmondó, Sport megtekintve: 1,131

Ismét fáklyás evezésen emlékeztek meg a 2008-ban, tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolonics Györgyről, az olimpiai bajnokról kenus barátai, egykori sporttársai, szurkolói és tisztelői.

A Merkapt SE és a Kolonics György Alapítvány közös szervezésében július 15-én sokan látogattak el a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület bázisára, hogy emlékezzenek a sportban és a civil életben megalkuvást nem ismerő sportemberre. A 17 órakor kezdődő programban Koló versenyeiről készült televíziós felvételek segítségével ismét felelevenedtek az egykori nagy küzdelmek, felejthetetlen győzelmek.

Este 7-kor a csónakokra erősített fáklyákkal a résztvevők feleveztek az egy kilométeres rajtig, ahonnan – együtt indulva – lassan visszacsorogtak a csepeli céltoronyig, és közösen énekelték el a Himnuszt. Ezután a fáklyás evezésben is részt vevő St. Martin közreműködésével kisebb megemlékezés kezdődött. Előkerültek a virágok, mécsesek is, melyeket a Kolonics György által használt stégből kialakított emlékhelynél helyeztek el a látogatók.

Szöveg: Légrádi Gábor


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!