CSEPELI HÍRMONDÓ

Magyar királyok a Galériában

2013-02-15 kategória: Aktuális, Csepeli Hírmondó megtekintve: 1,511

Nagy érdeklődés kíséri a magyar királyok életnagyságú viaszfiguráiból nyílt időszakos kiállítást a Csepel Galériában. A nevezetes uralkodókat bemutató tárlat – mely a XXI. kerületi önkormányzat támogatásával a Csepeli Városkép Kft. szervezésében jött létre – ebben az évben Budapesten csak itt lesz látható. A galériában Géza fejedelemtől kezdve, Károly Róberten keresztül Mátyás királyig korabeli ruhákban láthatóak a magyar királyok. A felejthetetlen élményt a negyedórás audiós tárlatvezetés, valamint a magyarság történetét bemutató húszperces filmvetítés teszi teljessé. Az óvodások, kisiskolások Mátyás király meséit nézhetik meg.

A Herman Ottó Általános Iskola felső tagozatos tanulóit kérdeztük a kiállításról.

Bíró Orsolya: „Örülök, hogy kedvenc királyomat, I. Lajost életnagyságban láthattam. Gyönyörűek a viaszalakok, a ruhájuk. Nagyon tetszett a kiállítás és fim is. ”

Kurhéja Petra: Ezentúl még jobban figyelek a történelemórákon, mert az itt látottak felkeltették érdeklődésemet a magyar királyok élettörténete és a régmúlt eseményei iránt. Olyan részleteket, érdekességeket is megtudtam, amikről eddig nem hallottam. Mindenkinek ajánlom a kiállítást.”

A kiállítás február 27-éig hétköznaponként a kerületi óvodás és iskolás csoportoknak – előzetes bejelentkezéssel – díjmentesen látogatható.

Nyitva tartás: minden érdeklődőt várunk hétfőtől vasárnapig 9 és 16 óra között. Kerek óránként tárlatvezetés.

Belépődíj: gyerekeknek és nyugdíjasoknak 500, felnőtteknek 700, családoknak (2 felnőtt + 2 gyerek) 1900 forintba kerül.

Helyszín: Csepel Galéria (Csete Balázs u. 15., tel.: 278-0711; 06-70-439-7766, 06-70/439-7767)


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!