CSEPELI HÍRMONDÓ

Napi egyszeri meleg étel a nyári szünetben is

2012-07-17 kategória: Aktuális, Csepeli Hírmondó megtekintve: 1,073

Több mint 7 millió forint jut csepeli gyermekek étkeztetésre

Április végén a Nemzeti Erőforrás Minisztérium – mai nevén Emberi Erőforrások Minisztériuma – pályázatot írt ki a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyerekek napi egyszeri meleg étel biztosítására a nyári szünetben. A csepeli önkormányzat június elején elnyerte a – mintegy 300 gyermek étkeztetésére fordítandó – megpályázott teljes összeget, azaz 7 millió 128 ezer forintot.

A pályázat feltétele volt, hogy az étel nyersanyagának legalább 30 százalékát kistermelőtől szerezzük be. Előnyt jelentett az is, hogy a Gyermekjóléti Központ szabadidős programokat szervez a nyári vakációban a rászoruló gyermekeknek. Közülük 80 főnek a Csepeli Gyermek és Ifjúsági Sportcentrum napközis táborában biztosítjuk az ingyenes étkezést. A fennmaradó 220 gyermek ellátása pedig a Karácsony Sándor Általános Iskolában történik. A felügyeletet itt is a Gyermekjóléti Központ munkatársai végzik. A minisztérium Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály főosztályvezetője, Dudás Zoltán állásfoglalása alapján, az idei évben nincs lehetőség arra, hogy csomagolt ételt adjunk a rászorulóknak, így napi egyszeri meleg étkezéssel segítjük a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultakat” – tájékoztatta lapunkat Fatérné Rothbart Mária, a kerületi önkormányzat Szociális és Egészségügyi Ágazat Családtámogatási Irodájának vezetője.

A nyári szünet teljes időtartama alatt, tehát június 18-ától augusztus 31-éig lehet az étkezést igénybe venni. Az ételeket a Humán Szolgáltatások Igazgatóságához tartozó csepeli bölcsőde konyhájában főzik. A Gyermekjóléti Központ munkatársai a családtámogatási iroda rendelkezésére álló adatok alapján választották ki a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyerekek közül azt a 220-at, aki így napi egyszeri alkalommal meleg ételhez juthat. „Sokkal kevesebben érdeklődnek, mint ahogy kapacitásunk bírná, illetve amit a pályázat nyújtotta lehetőségeinkből finanszírozhatnánk. A visszajelzések alapján valószínűleg ennek egyik oka a fent említett korlát lehet, vagyis az, hogy csak helyben fogyaszthatják el az ételt a gyerekek” – tette hozzá Fatérné Rothbart Mária irodavezető.

Szöveg: Antal Zsuzsa


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!