CSEPELI HÍRMONDÓ

Szivárványos szülinap

2012-06-23 kategória: Óvodák megtekintve: 4,736

Negyvenedik születésnapját ünnepelte május 31-én a Szivárvány Óvoda. Az intézmény 5000 négyzetméter alapterületű gyönyörű kertjében együtt táncoltak kicsik, nagyok, ovisok és meghívottak az Alma Együttes koncertjén. A vonatozó gyerekeket figyelve Kulifai Istvánné óvodavezető a kezdetekről mesélt: „1972-ben itt kezdtem a pályámat: a megnyitástól óta látom, hogyan fejlődik az óvoda. Ki merem mondani: a családomon kívül az óvoda a mindenem.” Az ünnepi forgatagban büszkén mesél a tehetséggondozásról, a zeneoktatásról, az egészséges életmódra nevelésről, a drámapedagógus tevékenységéről és az óvoda egyik legnagyobb erősségéről, az összetartó nevelőtestületről. „Büszke vagyok a kollégáimra, büszke vagyok arra, hogy kiegyensúlyozott emberek foglalkoznak a gyerekekkel, akik türelmesek és empatikusak” – teszi hozzá az óvodavezető.

Az óvoda kedélyes hangulatáról a legtöbbet a vidám, kezdeményező gyerekek mesélnek: együtt énekelnek, táncolnak az óvónőkkel. Egy egykori óvodás, Pintérné Kis Eszter Kistarcsáról érkezett az ünnepségre. „Anyukám itt volt óvónő, én is ide jártam. Iskolásként is gyakran visszajártam, hiányzott az ovi hangulata, a kert, az a nyitott közösség, amely olyan nagy hatással volt rám. Talán most, édesanyaként tudatosult bennem, milyen nagy ajándékot kaptam annak idején” – meséli.

A hangulat a tetőfokára hágott, mikor az együttes belekezdett Ma van a szülinapom című dalába, a gyerekek pedig 150 színes léggömböt engedtek a magasba. Egy szülő maradandó ajándékkal, egy szomorúfűzcsemetével lepte meg óvodát. A faültetést a rendezők a nagycsoportosokra, valamint Morovik Attila alpolgármesterre és Tóth János ágazatvezetőre bízták. Az emlékfa elültetésénél Berki Mariann, a búzavirág csoport óvónénije is segédkezett. Könnybe lábadt szemmel mesélte: „Ha becsukom a szemem, eszembe jut az a sok-sok gyerek, akiket az elmúlt 33 évben neveltem. Ha az ovinkra gondolok, az élményeket látom és remélem, hogy még nagyon sokáig itt leszünk nekik, értük.”

Keszthelyi István, Botond nevű kisfiát kísérte el a szülinapra: „A mai ünnepség megmutatja a Szivárvány óvoda valódi arcát. Ez a jókedv, türelem jellemző a hétköznapokban is, ezért szeret ide járni a fiam. Számomra fontos, hogy a jó hangulat mellett a gyerekeket következetesen neveljék, ebből a szempontból is nagyon elégedett vagyok. Az óvodának stabilitást, tervezhető jövőt és sok szép eszközt, játékot kívánok.”

Szöveg: Angel Marianna
Fotó: Bede Orsolya


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!