CSEPELI HÍRMONDÓ

Birkózóaranyakat hozott a nyárelő

2012-06-22 kategória: Sport megtekintve: 1,705

Az országos birkózó diákolimpián és a Csepelen rendezett országos serdülő szabadfogású bajnokságon (OB) is jól szerepeltek a Csepeli Birkózó Club ifjú sportolói. Az előbbin két, az utóbbin 3 aranyérmet birkóztak össze a kék-piros egyesület versenyzői. A klub tájékoztatása szerint a május 25-26–án Cegléden rendezték a diák I. korcsoportúak diákolimpiai versenyét, ahol 234 induló közül összesen 8 csepeli lépett szőnyegre. A legjobban a Nagy Péter 42 kg, (Karácsony Ált. Isk.), és Korcsog Milán 46 kg (Móra Ált. Isk.) teljesített, akik megszerezték a bajnoki címet. Másodikként végzett a 43 kg-os Vaskó Bettina (Mészáros Ált. Isk.) és a 69 kg-os Kuruczleki Dénes (Kazinczy Ált. Isk.), míg a bronzérmet a 42 kg-os Veszeli Dániel (Nagy Imre ÁMK ) nyakába akasztották. Az iskolák testnevelőinek, és a sportolókat felkészítő Tóth Gábor edzőnek is köszönhetően így újabb csepeli nevek kerülhettek a Diákolimpia bajnokai közé.

Más egyesületekhez hasonlóan, a Csepeli BC is megünnepelte anyaegyesülete, a Csepel SC születésének 100. évfordulóját. A csepeli Bajnokok Csarnoka serdülő szabadfogású országos bajnokságnak adott otthont június 2-án, ahol 26 egyesület 143 indulója mérte össze tudását.

A csepeliek közül bajnoki címet szerzett a 38 kg-os Magnucz Richárd, a 46 kg-os Vida Csaba, és az 58 kg-os Lukács Botond, ezüstérmes lett a 69 kg-os Dobozi Ádám, bronzérmet pedig a 69 kg-os Rizmajer Antal és a +85 kg-ban induló Ármán Márió nyert.

A kerületi színeket képviselő birkózók ismét bebizonyították, hogy Csepel továbbra is nélkülözhetetlen helyet foglal el a szabadfogású birkózás hazai térképén, amelyben nem kis szerepe van a srácokat felkészítő Nagy Józsefnek. A színvonalas jubileumi verseny lebonyolításához nagyban hozzájárultak a klub egykori bajnokai: Ritter Árpád, Bánkuti Zsolt, Németh Sándor, Tóth Gábor, valamint Vágvölgyi Sándor és munkatársai is, akiknek segítsége szintén nélkülözhetetlen volt. Mindkét verseny részletes eredményeit olvashatják a Csepel.hu/Sport oldalon.

Szöveg: Légrádi Gábor
Fotó: Bede Orsolya


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!