CSEPELI HÍRMONDÓ

Tavaszváró családi nap

2013-03-14 kategória: Civil Élet, Csepeli Hírmondó megtekintve: 2,671

Zenére ébredtek a későn kelők március 9-én délelőtt a Simon Bolivár sétányon, a Nagy Imre Általános Művelődési Központ szomszédságában. Az Art Jazz csoport szabadtéri bemutatkozása zajlott az először megrendezett Családi Napon. A kétórás esemény – a tavaszvárás jegyében – az egészséges életmód köré szerveződött. Nagy volt az érdeklődés az egészségügyi mérések (vérnyomás, vércukorszint, testsúly, testzsír) és az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadások iránt: ezeket a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézet munkatársai végezték.

Az ínyencségek kedvelői megkóstolhatták a Nagy Ica füvesasszony által készített, spenóttal, céklával, sárgarépával ízesített zöldségkrémes szendvicseket, valamint a borsosmenta, fekete bodza és orvosi citromfű gyógynövényekből főzött teákat.

Az ÁMK munkatársai kézműves-foglalkozásra várták a gyerekeket; a legkisebbek a mesekuckóban legózhattak, és húsvéti kifestőket színezhettek. A családi ötpróba állomásai kedvenc helyszínnek az íjászat bizonyult. A Csepeli Ifjúsági Íjász Egyesület támogatásával – szigorú felügyelet mellett – lehetett kipróbálni ezt a valóban nem túl könnyű sportot.

 

Nagy Ica füvesasszony egyik egészséges szendvicskrémjének receptjét.

Sárgarépakrém

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 50 dkg margarin, őrölt kömény, őrölt bors, őrölt rozmaring, só. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és megpároljuk. Ha elkészült, villával áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a fűszereket.


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!