CSEPELI HÍRMONDÓ

Veres Richárd 300 métert futhatott az olimpiai lánggal

2012-08-07 kategória: Csepeli Hírmondó, Sport megtekintve: 2,804

- Fantasztikus volt, hogy részt vehettem az olimpián. Tudom, nem versenyzőként élhettem át ezt az érzést, de így is nagyon boldog voltam. Nagyszerű dolog volt érezni azt a szeretetet, amit az angoloktól kaptam. Bár tudom, hogy  az olimpiai lángnak szólt az üdvrivalgás, de én a magaménak is éreztem. Ahogy égett az olimpiai láng, egyre nagyobb lett bennem elhatározás, hogy amíg nem szereztem a hazámnak egy ötkarikás aranyérmet, addig sportolnom és küzdenem kell!

- Szó van róla, hogy a kick-box olimpiai sportággá váljon. (Leyrer Richárd, a szervezet első alelnöke szerint az Európai Olimpiai Bizottságok elnöke, Patrick Hickey támogatásáról biztosította a szervezetet ötkarikás törekvéseit.) Ez esetben – gondolom – az az álmod, hogy Rióban már versenyezhess. Látsz erre reális esélyt?

– Optimista típus vagyok – mindig reménykedem. Bízom benne, hogy versenyzőként is részt vehetek majd olimpián: gyerekkorom óta ez az álmom. Remélem, egyszer értem szorít majd az ország és aranyéremmel jövök haza.

- Nézni fogod a közvetítéseket? Melyik sport illetve sportoló a kedvenced?

– Nincs kedvenc sportágam, illetve sportolóm, mindenkinek sok sikert kívánok. Ha mégis ki kell emelnem egy sportolót, akkor az Harcsa Zoltán ökölvívó, volt osztálytársam és jó cimborám. A magyar csapatból érte biztosan hangosabban fogok kiabálni a tv előtt.

Szöveg:  Kitzinger Adrienn


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!