CSEPELI HÍRMONDÓ

Zsák Hugo utca: forrnak az indulatok

2012-09-20 kategória: Civil Élet, Csepeli Hírmondó megtekintve: 1,825

Nem született megnyugtató megoldás a Zsák Hugó utca 2–8. szám alatti lakók újabb ülésén, amelyet a Lajtha László Általános Iskolában tartottak meg szeptember 12-én. Miként korábbi lapszámunkban írtuk, a lakók közötti nézeteltérés oka, hogy egy részük Széplaki Zoltán közös képviselő leváltását szorgalmazza, mások viszont kitartanak mellette. A közös képviselő leváltását azért akarták elérni, mert sokan elégedetlenek tevékenységével, és ellene az ügyészség nagy értékű sikkasztás miatt vádemelést nyújtott be a bíróságra.

A lakógyűlésen a korábbi üléshez képest még többen jelentek meg, a napirenden pedig a közös képviselő tevékenységének értékelése szerepelt. A résztvevők ezúttal is egymást túlkiabálva nyilvánították ki véleményüket, ugyanakkor a közös képviselő ellen szóló érvekre, az ügyészség vádemeléséről szóló dokumentumára a többség nem volt kíváncsi. Felszólalt volna annak a kft.-nek az igazgatója is, aki bírósági pert nyert a társasház ellen, de a lakók lehurrogták. A bíróság 750 ezer forint kártérítést ítélt meg a kft. javára, amelyet a lakóknak kell kifizetniük. Széplaki Zoltán az ügyről korábban nem számolt be a lakóknak, most pedig végrehajtást rendeltek el a társasház ellen. Az érintettek hamarosan szembesülnek azzal, hogy a tartozást behajtják rajtuk. A társasház zavaros ügyeire jellemző, hogy többen huzamosabb ideje nem fizetik a közös költségeket, helyettük azok állják a számlát, akik rendesen kiegyenlítik a rezsiköltségüket.

A lakógyűlésen végül szoros szavazati eredménnyel megerősítették pozíciójában Széplaki Zoltánt. A közös képviselő leváltását szorgalmazók bejelentették, hogy Széplaki ellen folytatólagosan elkövetett sikkasztás gyanúja miatt újabb feljelentést tesznek.

Szöveg: Csarnai Attila

 


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli HírmondóIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!