Őrült jó hangulat a II. Csepeli Fitnesz Napon

Nagy sikert aratott a második Csepeli Fitnesz Nap, az ÁMK tornacsarnoka újra megtelt sportolni vágyókkal. A teljes testet megmozgató edzésformák mellett egészségügyi felméréseket végeztek a szakemberek. A gyermekbarát rendezvényre Borbély Lénárd polgármester is ellátogatott.

Anyukák, gyermekek, idősek és fiatalok kortól függetlenül együtt mozogtak a tornacsarnokban, egy lelkes pedagógus a Nagy Imre Általános Iskolából még a tanítványait is elhozta a pörgős napra.

A Fitt Jövő Alapítvány idén tavasszal szervezte első sportnapját Csepelen. Akkor is, és most is a családbarát rendezvény minden korosztálynak szólt. Az órákat úgy állították össze, hogy az idősebbek bátran bekapcsolódhattak a tornákba.

Az első Gymstick órán könnyen követhetőek voltak a gyakorlatok, amelyek az ízületeket kímélték. Az utána következő X-Fight edzés feladta a leckét mindenkinek. A nagy népszerűségnek örvendő fitnesz sportág az egész testet igénybe vette, bírni kellett a tempót.

Ismét eljött a csepeliekhez Béres Alexandra fitneszedző, akinek óráján a gyerekek is együtt tornáztak anyával. Utána közös csoportkép készült, majd egyéni fotózás.

A táncos sport rajongói a Zumba fitneszórán latin ritmusokra mozoghattak, a könnyen tanulható lépésekbe, mozdulatokba mindenki hamar belejött.

Zárásképpen a BodyArt mozgásformát próbálhatták ki a legkitartóbbak, amely a be- és kilégzés ritmusára alapozta a jógaelemekkel kombinált mozdulatokat.

Az alapítvány Csepelen minél szélesebb körben népszerűsíti az egészséges, sportos életmódot. Különféle sportrendezvényekkel és sporttáborokkal hívják fel a figyelmet az egészségmegőrzés szerepére. Az edzők a Radnóti Miklós Művelődési házban heti kétszer tartanak edzést. „A csepeli fitneszéletet szeretnénk felrázni. Elsődleges célunk, hogy megmozgassuk a csepelieket. Fontos lenne, hogy minél többen járjanak hétköznapokon sportolni, legalább hetente kétszer” – mondta el oldalunknak Mag Barbara nagycsaládos anyuka, az alapítvány elnöke.

AZS