Újra várja a gyerekeket a nyári napközis tábor

A vakáció idején újra várja az iskolás gyerekeket a nyári napközis tábor július elsejétől augusztus 16-áig. A Kis-Duna-parti fejlesztések miatt az Arany János és a Mészáros Jenő iskola ad otthont a vakációzóknak. Tavaly mintegy kétszázan éltek ezzel a lehetőséggel.

Az önkormányzat által támogatott táborba a csepeli lakóhellyel rendelkező iskolás gyerekek, valamint másik kerületben/településen élő, de csepeli iskolába járó tanulók járhatnak. A leendő első osztályosok a már megszokott óvodai ügyeletet vehetik igénybe. A Mészáros iskolába a tanévben is oda járó gyermekeket, az Arany iskolában pedig a kerület egyéb iskoláiba járó gyerekeket fogadják.

Hol lesz ügyelet?

A korábbi évekhez hasonlóan a Karácsony Sándor iskolában biztosítanak reggeli (6 és 8 óra között) és délutáni (16 és 17 óra között) ügyeletet. Innen busszal szállítják a gyerekeket a tábor helyszínére, ahol tartalmas kikapcsolódást nyújtanak az udvari játékok, a különféle sportfoglalkozások és a heti gálaműsorokra való játékos felkészülések tánccal, képzőművészettel és filmekkel egybekötve. „Idén a tábor a kerek évfordulók tematikája körül forog: Ady Endre száz éve, Örkény István negyven éve hunyt el, de foglalkozunk Petőfi Sándorral, aki 170 éve távozott, vagy az 500 éve elhunyt Leonardo da Vinci munkássága is a tábor témája lesz” – tájékoztatta lapunkat Varga Erika táborvezető.

Étkezési díjak

A napi háromszori étkezés a kerületi iskolásoknak napi 603 forint, a kerületen kívüli gyerekek részére fizetendő térítési díj napi 933 forintba kerül. A befizetéseknél étkezési utalványt nem fogadnak el. Az idei tanévre érvényes étkezési kedvezmények a táborozás időtartamára is érvényesek.

A pénztár nyitvatartása

A befizetések a következő hétre kedden és szerdán reggel 7 órától 17 óráig az iskolák tábori irodájában. Első hétre a befizetés szintén a táborok helyszínén, két héttel a táborkezdés előtt, június 18-19-én lesz. A táborvezetők továbbra is kérik a térítésmentes étkezésre jogosultak szüleit, hogy hetente jelezzék a gyermek részvételét ebédbefizetéssel foglalkozó munkatársánál, mert számukra szintén meg kell rendelni a következő hétre az alapanyagokat, illetve 0 forintos számlát kapnak. A térítésmentes, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerekek szüleinek is az esetleges hiányzások le kell mondani. Az étkezés lemondása az igénybevétel előtti napon legkésőbb 12.30 óráig telefonon vagy személyesen lehet.

Hasznos tudnivalók

Étkezés lemondása: Arany iskolában: 06-1/427-0687

Mészáros iskolában: 06-1/610-6084

A táborhoz egész nyáron folyamatosan lehet csatlakozni.

Bővebb információ: varg.era1963@gmail.com

Varga Erika táborvezető: 06-20-265-1204