KIRÁLYERDEI MŰVELŐDÉSI HÁZ

KIÁLLITÁS Csepel 1956

2016-11-04 kategória: Archívum, Képgaléria, KIRÁLYERDEI MŰVELŐDÉSI HÁZ megtekintve: 697

Solymos Tamás Géza

festőművész, esztéta kiállítása

2016. október 22. – december 15.

A tárlat megtekintése díjtalan!

Megnyílt Solymos Tamás Géza festő kiállítása a Királyerdei Művelődési Házban október 22-én. A művész a forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára hatvan festményt készített, amelyek Csepel korabeli hangulatát idézik. Az ünnepségen Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Molnár Krisztián, a Királyerdei Művelődési Ház intézményvezetője méltatta az alkotót. Az eseményen mások mellett részt vett Morovik Attila alpolgármester is. GALÉRIA

Molnár Krisztián arról beszélt, hogy a kiállítás a csepeli 56-os megemlékezések nyitó programja. Solymos Tamás Géza egy év alatt készítette el azt a hatvan festményt, amelyeket a nagyközönség decemberig tekinthet meg a művelődési házban. A festmények a realizmus jegyében születtek, és a csepeli 50-es évek hétköznapjait, valamint a forradalom napjainak eseményeit mutatják be.

Solymos Tamás Géza dokumentumfestészetként jellemezte képeit, amelyek a tárgyi valóságból születtek. Korábban megfestette a gyár egy részét, konkrétan az Öntő utca egy darabját. Amikor megismerkedett a Csepeli Helytörténeti Múzeum anyagával, ihletet érzett arra, hogy az ott kiállított tárgyakat festményekké formálja. Így született meg a kiállításon látható hatvan festmény.

 

„Képeimmel nemcsak a kor hangulatát akartam megörökíteni, hanem részemről ez tisztelgés is az 56-os hősök előtt” – mondta Solymos Tamás Géza, akinek állandó kiállítása megtekinthető a Magyar Vasúttörténeti Múzeumban és Döbröntén a Hasik Hotelben.

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

 

Cs. A.


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Királyerdei Művelődési HázIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!