Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Alkotóművészek és Művészetbarátok Ráckevei Egyesületének kiállításmegnyitója

2018. december 7. @ 17:00 - 19:00

Alkotóművészek és Művészetbarátok Ráckevei Egyesülete

2005-ben alakult 16 alkotó alapító taggal. Céljuk, hogy olyan szakmai és baráti közösséget hozzanak létre, mely változatos művészeti programok és folyamatos tapasztalatcsere mellett közös kiállítás látogatásokat, összejöveteleket is tudjon szervezni. Ráckeve és a környékbeli települések legtehetségesebb alkotóit gyűjtötte egybe. Festő, grafikus, fafaragó, tűzzománcos, fotós, csipkekészítő vesz részt az egyesület munkájában. Változatos művészeti ágak. “Civil” életükben is különböző területeken tevékenykednek. Például önálló képzőművész, tanár, táncművész és nyugdíjas egyaránt tagja az egyesületnek. Egy közös bennük: a művészet, az alkotás lelkes szeretete, tehetségük teljes kibontakoztatásának igénye, és a lendület, a közös akarat, ahogy ezt véghezviszik.

Ez lerombol mindenféle “szakági”, foglalkozási, és generációs falat. Továbbra is várják a céljaikkal egyetértő alkotók és művészetbarátok csatlakozását. Rendszeresen részt vesznek Ráckeve és a környékbeli települések kulturális életében, kiállítások, művészeti foglalkozások, rendezvények formájában.

Keresik a kapcsolatot a művészetbarát közönséggel, művész teaházak, nyílt napok során adnak lehetőséget az érdeklődőknek a műhelytitkok megismerésére. Több alkalommal szerveztek jótékonysági műtárgy aukciót. Nyáron alkotótáborokban cserélik ki szakmai tapasztalataikat.

 

Az Egyesület névsora 2018

Ács Imréné- csipkekészítő iparművész

Beretvás Csanád- szobrász

Borbély Tamás-festő

Csollák Mihály-festő

Darabont Mária-fotós

Dévényi Géza-festő

Fábián Péter-üvegművész

Kakuk Pál- fafaragó

Kun Pál-festő

Lakatos Zsuzsanna- fotós

Mayer Ferenc-festő

Mayer Márton- fotós

Mertl Attila-festő

Nemes Ferenc-faragó népi iparművész

Sándor Mária-festő

Sánta István-festő

Sneffné Balázs Katalin- tűzzománcos

Szimonidesz Hajnalka-festő

Németh Gabriella- grafikus