Radnóti Miklós Művelődési Ház

Kaleidoszkóp – Öngyilkosság vagy merénylet? -

2012-07-15 kategória: Archívum, Radnóti Miklós Művelődési Ház megtekintve: 671

Nyomoztunk a Radnótiban!

„Öngyilkosság vagy merénylet?” címmel tartott oknyomozó előadást dr. Anti Csaba László rendőr alezredes június 12-én a művelődési házban.

1849 óta első alkalommal ülésezett volna a magyar országgyűlés 1861. május 8-án. Először a két pártvezető, Deák Ferenc és Teleki László tervezett beszédet a képviselőkhöz. Erre azonban Teleki gróf hirtelen bekövetkezett halála miatt nem kerülhetett sor. Valóban öngyilkosság történt, vagy esetleg a bécsi udvarnak állt útjában a politikus?

Erre a kérdésre keresték a választ a program résztvevői. Miután mindenki elvégezte a nyomozói gyorstalpalót, következhetett a történelmi kor áttekintése. Az előadó a részletek pontos megismertetése céljából levetítette az esemény bűnügyi rekonstruálására készült kisfilmet.
A korabeli jegyzőkönyv, a rögzített nyomok és a fegyverszakértői vizsgálat tanulmányozásával kezdődött a közös nyomozás, amelyet nem csak a résztvevők élveztek, dr. Anti Csaba László elmondta, hogy egy nyomozónak mindenre nyitottnak kell lennie, és az előadások látogatóinak több ötletét, felvetését tudta már munkája során hasznosítani.


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Radnóti Miklós Művelődési Ház Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!