Radnóti Miklós Művelődési Ház

Húsvétváró

2012-03-31 kategória: Képgaléria megtekintve: 4,259

A Húsvétváró családi napon, a család apraja-nagyja remekül érezhette magát. A délelőtt folyamán az apróságok Znamenák Rita csiri-biri dallamaira énekelhettek, a nagyobbak tojást varhattak filcből, népi fajátékokon játszhattak, csirkét fakanállal a lábasba „üthették”.

A gyerekek és a szülők egyaránt nagyon élvezték a viaszost tojásfestést Gálné Csizmadia Anikó segítségével és tanácsaival. Apró titkokat is megtudtunk tőle, amiket otthon is alkalmazhatunk, például, hogy az írókába méhviaszt tegyünk, mert az jobban rátapad a tojásra és a kifújt tojásokat textilfestékkel is megfesthetjük. A viaszt a mai kor technikájával pillanatok alatt leolvaszthatjuk a tojásról, mégpedig úgy, hogy pár percre a mikrohullámú sütőbe tesszük. Aki nem volt megelégedve a saját kreativitásával, vásárolhatott is a hímestojás-festő által előre elkészített remekművekből.

Egy kicsit veszélyesebb dolog volt a bürök duda elkészítése, ahol fűrészelni, csiszolni és lyukat fúrni kellett. A megszólaltatása sem volt könnyű dolog, mert ez az a duda, amit nem fújni kell!
A nemezelés fortélyait is megtanulhattuk Romváriné Ibolya szakszerű útmutatásával. A résztvevők maguk is elkészíthették, a kezük erejével, vízzel, szappanos kézzel és sok türelemmel addig hengergetik, gyömöszölik, masszírozzák, majd simogatják a gyapjú gömböcskét, vagy hurkát, míg nemezlabdává, virággá vagy kitűzővé nem alakul.

MESEkaland-ban volt részük azoknak, akik meghallgatták Tárnok Marica varázslatos meséit. A napot Venczel Mónika hangszeres éneklése zárta, bevonva a teremben lévő összes gyereket és felnőttet.
Jó hangulatban és sok-sok kézműves tojással tértek haza a húsvétot várók a Radnótiból!


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Radnóti Miklós Művelődési Ház Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!