Csepeli Néptáncgála a Királyerdei Művelődési Házban

2012-11-13 kategória: Csepeli Művészeti Hét, Csepeli Városkép megtekintve: 710

néptáncok kedvelőinek tartogatott örömteli élményeket a Csepeli Művészeti Hét jegyében megrendezett Csepeli Néptáncgála. A Királyerdei Művelődési Házban november 30-án sokan gyűltek össze a magyar néptáncok, csárdások, rajongói.

A nívós gálaműsort Varga Edit, a Kis Csepel Táncegyüttes vezetője konferálta. A közel két órás esten mintegy 100 táncos lábú fiatal lépett fel a színpadon. Sárközi táncokkal nyitottak a Nagy Imre ÁMK AMI első és második osztályosai, majd a Kölcsey Ferenc Általános Iskola AMI előképzősei Felső-Tisza vidéki játékokat és táncokat adtak elő. A Kis Csepel Táncegyüttes három – sárközi-, bukovinai és nyírségi táncok – műsorszámmal is megörvendezette a néptánc-szeretőket. A sokféle stílust és motívumokat megtanuló gyerekek igyekezete nem volt hiábavaló, hiszen minden fellépés után tapsjutalomban részesültek a hálás közönségtől. Ezt bizonyította a Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola néptánc-csoportja diós játékukkal, valamint a Móra Ferenc Általános Iskola, ugrós táncaival. Az iskolások felkészítő tanáraik és szüleik megelégedésére járták a lassú- és friss csárdásokat. Némely produkciójukat népi játékos eszközök (üveg, seprű, zsebkendő) is ötvözték.

A Csepp Csepel Gyermek Táncegyüttes ősbemutatóval érkezett a színpadra, rábaközi táncokat mutattak be, majd később mezőföldi lépéseket csodálhattak meg a táncest résztvevői. A színvonalas néptáncgálát nagy sikerrel zárta a Csepel Táncegyüttes három erdélyi táncával. Élő muzsikával a Gázsa zenekar kísérte a vendégfellépőket.


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli VárosképIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!