Dékány Ágoston – Lacza Márta kiállítás

2012-11-25 kategória: Archívum, Csepeli Városkép megtekintve: 1,531

Művészházaspár kiállítása a Csepel Galériában

Lacza Márta és Dékány Ágoston műveiből nyílt kiállítás a Csepel Galériában október 4-én, a Csepeli Városkép Kft. szervezésében. Csepel díszpolgárainak tárlatán olajképek, grafikák és apró szobrok is láthatók, melyek – mint Dékány Ágoson elmondta – átmenetet alkotnak a természet és a művészet között. „A fa- és széntárolónkat takarítottuk, amikor göcsörtös, régi fadarabokra bukkantunk. Az egyikben egy angyal, a másikban egy sámánbot figurája bontakozott ki. A fadarabokat Márta megfestette: így kezdődött ez a szenvedély. Szóltunk a barátainknak, s azóta sok kiszáradt szőlővenyigét kaptunk, melyekben rengetek motívumot fedeztünk fel. Néhányat itt is láthatnak közülük” – mesélik.

A kiállításon – melyet Ábel Attila alpolgármester nyitott meg – a művészházaspár életművének egy része  volt látható. Ahogy elmondták, igyekeztek úgy válogatni, hogy témájukban, technikájukban minden időszakból legyenek képek a galéria falain.

Lacza Márta kérdésünkre elmondta, nagyon jól esett nekik, hogy ő tárlatukkal nyitott újra a Csepel Galéria. Azt is megtudtuk, hogy minden évben egy óvodáscsoportot fogad a műtermében Lacza Márta, ahol a Csodakút óvoda apróságai mesét hallgatnak, rajzolnak, és a művésznő is rajzol nekik: ezek az alkotások aztán az óvoda mesesarkába kerülnek.

A kiállítást október 24-éig tekinthették meg.


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli VárosképIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!