Művésztanárok koncertje

2012-11-16 kategória: Csepeli Művészeti Hét, Csepeli Városkép megtekintve: 723

November 29-én este ezúttal nem a tanulók, hanem a Fasang Árpád Zeneiskola tanárainak koncertjének adott otthont a Királyerdei Művelődési Ház. Erre az estére jó lett volna egy növendék bőrébe bújva hallgatni a tanárokat, hogy amit korábban tanítottak, azt most miképpen adják elő. Gyakorlatilag most a diák osztályozta zenetanárát.

A megnyitót és a zenedarabok ismertetőjét az iskola tanárától, Sipos Katalintól hallottuk. A gondosan koreografált előadás, a szerzőkön keresztül felsorakoztatta a zeneirodalom remekműveit. Hallhattunk Donizetti, Rachmaninov, Ravel és Bach darabokat, de három magyar szerző művei is megszólaltak.

Kodály évfordulók lévén (130 éve született és 45 éve hunyt el a világhírű zeneszerző, tudós és pedagógus), a tanárok az Epigrammáiból adtak elő, ami kezdetben kilenc hangszeres mű volt és később íródott rá szöveg. A koncerten Erkel Ferenc Hunyadi János című operájából a nyitány négykezes zongoraátirata és Liszt Ferenc XIX. Magyar rapszódiája is elhangzott.

Erre az előadásra is igaz volt az a mottó, amit Sipos Katalin a műsor elején felolvasott, mely szerint: „a koncertek abban segítenek nekünk, hogy a zene esztétikumában feloldódva, megleljük a helyünket a Kozmikus Egészben, és lélekben nemesülve erőnk legyen az igaz úton járni”.


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli VárosképIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!