Spárgák, ugrások és forgások a Radnótiban

2012-11-10 kategória: Csepeli Művészeti Hét, Csepeli Városkép megtekintve: 928

December 1-jén 10 órától nagysikerű táncbemutatót tartott a Csep’ Jazz Dance a Radnóti Miklós Művelődési Házban. A Csepeli Művészeti Hét zárónapjának első programjaként az ismert és elismert tánccsoport tavalyi tanévzáró műsorát mutatta be.

Az előadásban helyet kaptak egyéni, páros és csoportos koreográfiák, show formációk és modern táncok is. „A képzés versenyzői és tanfolyami szinten zajlik, minden évben egy másfél órás táncszínházi gálán mutatjuk be tudásunkat. Ebből a gálára készült anyagból állítottam össze egy szemelvényt.” – mondta el Hodonszky Júlia táncpedagógus.

A fellépés nem titkolt célja volt a tánc világának bemutatása, a fiatalok megnyerése: „Nagyon szeretném, ha minél többen csatlakoznának. Így is nagyon sokan vagyunk, azonban úgy érzem, a mai értékválságos társadalomban nagyon fontos a gyerekek számára egy olyan közösség, ahol megfelelő értékekkel találkoznak. Szükség van egy olyan közegre, ahol megtanulnak kiállni az értékek mellett, ahol megtanulják felvállalni a nőiségüket. Fontos, hogy ezt a kérdést a helyén tudják kezelni.” A többszörös nívódíjas táncpedagógus kiemelte: fiúkat is szívesen látnak, de csak kevesen tudják, hogy az ő esetükben nem nőies mozgásokról van szó, hanem a fizikai erő, a koordinációs- és ritmusérzék fejlesztésről.

A Csep’ Jazz Dance legfiatalabb táncosai idén két és fél évesek, a legnagyobbak pedig tizenkilenc éves fiatal felnőttek, akikszintén 3-4 éves koruk óta táncolnak. „Nagyon sokat vannak színpadon. Nem csak a versenyek miatt ilyen kitartóak, a színpadi megmutatkozás nagyon fontos számukra.” – emelte ki Hodonszky Júlia, aki versenyeredményeikkel kapcsolatban hozzátette: „Nagyon büszke vagyok a junior csoporteredményeinkre. Az Európa-bajnokságon 5. helyezést értünk el. A show formációs versenyzésről tudni kell, hogy az egyik legkeményebb és legkomolyabb kategória nemzetközi szinten. A junior csoportos kategória pedig a junior formációk krémje. A csapatban 7 kislány van, akik 8 éve küzdenek azért, hogy nemzetközi döntőbe kerüljenek. A legjobb tizenkettőben mindig ott voltunk, most az 5. hellyel nagy lépést tettünk előre. Magyar bajnoki címünkre is büszke vagyok.” Az IDO (International Dance Organization) táncok mestere, A tánc világáért – A világ táncáért nemzetközi díj birtokosa elmondta: tanfolyami szinten hetente kétszer másfél óra az általános képzési forma, innen lehet elindulni az amatőr profizmus felé, amikor heti másfél óra klasszikus balettel egészül ki az oktatás. „Minden gyerek célja az, hogy a szülő számára megmutassa azt, hogy mit tud.” – tette hozzá mosolyogva a pedagógus.


Minden jog fenntartva, cikkek, képek, forrás megjelöléssel használhatók! Forrás: www.csepelivaroskep.hu
Csepeli VárosképIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen híreinkről, programjainkról!