Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Felhívás óvodák és iskolák részére!

2012. október 12. @ 08:00 - 17:00

A Radnóti Miklós Művelődési Ház betlehemes játék versenyt hirdet a kerület óvodái és általános iskolái számára.  A verseny időpontja  2012. december 8. szombat 16 óra. A program elsődleges célja a magyar betlehemes hagyományok tovább örökítése, az előadásokat ezért elsősorban néprajz kategóriában kérjük színpadra vinni,  maximum 15 perces időkeretben. Az iskolák részéről alsós és felsős csoportok jelentkezését egyaránt várjuk. A rendezvény megvalósulásának feltétele minimum 8 csapat részvétele. Amennyiben a jelentkezések száma meghaladja a 10-et, úgy szükség esetén a rendezvény kezdési ideje módosulhat. Igény esetén egy színpadi próbára a művelődési ház előzetes időpont egyeztetés alapján lehetőséget biztosít.

A produkciók értékelését szakmai zsűri látja majd el, melynél a főbb szempontok a mozgáskultúra, ének, színpadi megjelenés ötletessége, valamint a néprajzi hitelesség lesznek.  Az első három helyezett lehetőségeinkhez mérten díjazásban részesül, a további résztvevő csoportok munkáját oklevéllel fogjuk megköszönni. A fellépések és az eredmény hirdetés közötti időre néhány más jellegű, de a karácsonyi ünnepkörhöz szervesen kapcsolódó műsort tervezünk. Az eseményt a rendelkezéseinkre álló fórumokon hirdetni fogjuk, számítva a lakosság érdeklődésére is.

A jelentkezési határidő 2012. október 12-e.

Ajánlott irodalom:
„… hanem vagyok Úristen követje …” – ­A téli ünnepkör dramatikus szokásaiból –a Nemzetközi Betlehemes Találkozók játékszövegei

(Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, Budapest, 2010., szerk.: Dr. Tömöry Márta)

Elérhetőség: mek.oszk.hu/09000/09016/09016.pdf

 

Számítunk érdeklődésükre és segítő munkájukra, várjuk észrevételeiket!

Jelentkezéseiket elküldhetik elektronikus úton, faxon, postafordultával és személyesen!

 jelentkezési lap letöltése (.DOC dokumentum)

Részletek

Dátum:
2012. október 12.
Időpont:
08:00 - 17:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
http://www.csepelivaroskep.hu/radnoti/programok/felhivas-ovodak-es-iskolak-reszere/

Helyszín

Radnóti Miklós Művelődési Ház
Vénusz utca 2.
Budapest, 1214 Magyarország
Telefon:
+3612782757
Honlap:
www.csepelivaroskep.hu/radnoti