Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csepeli retro majális

2015. május 1. @ 09:30 - 20:00

Csepeli majális a nosztalgia jegyében

Május elsején a régi időket idéző, nagyszabású retro majálist tartottak a Királyerdei Művelődési Házban. A Csepeli Városkép Kft. által szervezett rendezvényen a szeles, esős idő ellenére is több százan vettek részt – kicsik és nagyok egyaránt. A munka ünnepét Csepelen idén az is különlegessé tette, hogy ezen a napon ünnepelte negyvenedik születésnapját a mulatságnak helyet adó művelődési ház. GALÉRIA 

Délelőtt, amikor még az időjárás is kedvezőbb volt, a fiatalabb korosztály ismerkedhetett meg a „retro” fogalmával. Nyitásként klasszikus „TV torna” szórakoztatta a gyerekeket, aztán Dani bohóc és a Kincses Színház gyermekelőadása után a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar retro rajzfilmek slágereit adta elő szokatlan hangszerelésben, megdobogtatva az idősebb korosztály szívét is.

Eközben a Csepel Művek területén mintegy százötven motoros emlékezett a Pannónia motorgyár negyven évvel ezelőtti bezárásáról. A találkozó résztvevői és Borbély Lénárd polgármester emléktáblát avattak a neves motorkerékpárgyár tiszteletére. A vidám visszaemlékezések, a gyárról és a motorokról szóló anekdoták elmesélése után a többnyire Pannónia motorokból álló konvoj déltájban vonult át a Királyerdei Művelődési Házhoz, ahol a Helytörténeti Gyűjtemény kiállításával és a veterán páncélozott szállító harcjárművel együtt teljessé tették a nosztalgia-élményt.

A majális délutáni részét a művelődési ház születésnapjának megünneplése nyitotta meg. A tortavágás előtt a ház egyik legrégibb dolgozója, Debrődy Józsefné Rózsika néni, a kézműves kör vezetője és Bálint Lehel, az intézmény első vezetője emlékeztek vissza legszebb élményeikre az elmúlt évtizedekből, amikor még Rideg Sándor, az „Indul a bakterház” szerzőjének nevét viselte az intézmény. Köszöntőjében Borbély Lénárd polgármester pedig bejelentette, hogy az önkormányzat részéről a művelődési ház születésnapi ajándéka az, hogy felújítják a színháztermet. Ezt követően Bálint Lehel és Borbély Lénárd közösen vágták fel a tortát, melyet a rengeteg jelenlévő gyermek között osztottak szét.

A tortavágás után a motorosok vették birtokba a színpadot azért, hogy átadják a legfiatalabb, valamint a legöregebb egy- és kéthengeres Pannóniáknak járó kupákat. Közben már hangolt a közönségkedvenc Spencer Hill Magic Band, akik a Bud Spencer és Terence Hill filmjeiben szereplő dalokat adták elő. A koncert szünetében került sor a népszerű sör-virsli versenyre, melyen három szál virslit és három korsó sört kellett minél előbb elfogyasztania a tizenegy indulónak. A versenyt a tavalyi győztes Szuromi Mihály nyerte, ezzel megvédve címét.

A délután további része is a nosztalgia jegyében telt: Éles István a Rádiókabaré legjobb jeleneteit idézte fel műsorában, majd Csonka Bandi mélyítette el a nosztalgia-hangulatot. Az est a Zorall együttes koncertjével zárult, akik klasszikus slágereket írtak át a rock nyelvére.

Nincs majális mini-vidámpark nélkül. Kisebbek és nagyobbak egyaránt szép élményekkel gazdagodtak a körhinta, a kisvasút, a céllövölde, az ugrálóvár és az állatsimogató látogatásával – ha ki tudták állni a sort. Aki pedig a bóklászásban megéhezett, lángossal, dödöllével, vagy kürtőskaláccsal enyhíthette éhségét, és a Rizmajer sörfőzde legjobb söreivel olthatta szomját.

MN

Csepeli retro majális

2015. május 1. péntek

9:30          „TV torna” a májusfa körül

10:00          Négyszögletű Kerekerdő – a Kincses Színház gyermekelőadása

11:30                    Retro rajzfilmslágerek a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar előadásában

12:00         Dani bohóc műsora

12:30         Születésnapi tortavágás – 40 éves a Királyerdei Művelődési Ház

13:30                    „Hazajáró Pannoniák” – motorostalálkozó a Pannonia MGTSZ szervezésében

14:00         Önök kérték: Spencer Hill Magic Band koncert

(a szünetben sör-virsli verseny)

16:30         Rádiókabaré – a színpadon Éles István

17:30                    Csonka Bandi retro műsora

19:00                    Zorall koncert

(a művelődési ház melletti parkolóban)

 

Veteránok: PSZH (páncélozott szállító harcjármű); 13:30 órától Pannonia motorok minden mennyiségben; Csepszi, a guruló kiállítás

 

Kiállítások: 40 éve történt – kamarakiállítás a Királyerdei Művelődési Ház történetéről, MADE IN KGST – retro használati tárgyak kiállítása, Csepel és a gyár – a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény állandó tárlata

 

Gyerekeknek: mini vidámpark, teknőc simogató, kézműves foglalkozások, arcfestés, lufihajtogató bohóc

 

Könyvtár: 12:00 órától várja látogatóit kölcsönzéssel, kvízjátékokkal. A majális ideje alatt negyedéves ingyenes tagság váltható!

 

Utazás: 9:30 órától az önkormányzat elől óránként 40 fős kisvonat indul a rendezvény helyszínére díjmentesen

 

Gasztronómia: sültkolbász, virsli, marhapörkölt, zalai dödölle, krumplis prósza, cukrászsütemények, kürtőskalács, Rizmajer kézműves sörök

 

Kedvezőtlen időjárás esetén a színpadi programokat a művelődési házban tartjuk meg.

A rendezvényre a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk! A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Helyszín

Királyerdei Művelődési Ház
Szent István út 230
Budapest, 1213 Magyarország
Honlap:
http://www.csepelivaroskep.hu/nyugdijashaz/helyszin/kiralyerdei-muvelodesi-haz/