Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Gyereknap

2015. május 30. @ 10:00 - 18:00

Gyereknap a Daru-dombon

Vidám hangulatban telt május 30-án a gyermeknap, ahol a kilátogató családok számtalan program közül válogathattak a gyerekek legnagyobb megelégedésére. A Csepeli Városkép Kft. színvonalas, változatos rendezvényt szervezett, melyen kicsik és nagyok egyaránt nagyon jól érezték magukat.

Ide kattintva elérhetik a Daru-dombon készült képeket.

A Daru-domb melletti óriási zöld területre számos szervezet települt ki sátrával, kézműves foglalkozások, arcfestés, rengeteg mozgási lehetőség várta a kicsiket. Mindenhol hosszú sorok alakultak ki, mely nemcsak a vonzó programlehetőségeknek volt köszönhető, hanem annak is, hogy a részvétel mindegyiken ingyenes volt.

A gyermeknapon a legkisebbektől a nagyokig mindenki kiélhette mozgásigényét. A bátrabbak –megfelelő biztosítás mellett – hajmeresztő szaltókat vethettek a trambulinokon, a többiek akár az óriási ugrálóváron, akár számos sportágban tehették magukat próbára.

A Csepeli Öttusa Kölyök Park például érdekes sporteszközök egész sorát hozta el az érdeklődőknek. Ki lehetett próbálni az öttusa néhány sportágát, elektromos gyakorlóeszközök segítségével lehetett célba lőni és vívni. A Kölyök Park a legkisebbeknek szólt, így a terepfutás és a lovaglás szinte csak szimbolikusan volt jelen, de kicsit távolabb volt lehetőség igazi lóra ülni, a Magyar Cserkészszövetség sátránál pedig egy nagyszabású akadálypálya várta a nagyobbakat. A cserkészek nem csak az akadálypálya miatt voltak nagyon népszerűek: a kerületünkben működő 96. Sólyom Cserkészcsapat bemutatta az érdeklődőknek a cserkészetben rejlő lehetőségeket.

Az iskoláskorúak nem maradtak szellemi táplálék nélkül sem. Délután a Jedlik Gimnázium kísérletező kedvű tanulói többek között szárazjég segítségével emeltek fel egy raklapnyi gyereket, akik nagyon élvezték a lábuk alatt emelkedő talaj érzését. A fagyott szén-dioxiddal egy autót is sikerült felemelni – a jelenség hátterét pedig részletesen megismerhették a gyerekek. Délután a Rubik-kocka megoldásának rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket a Rubik Stúdió.

Rengeteg program állt rendelkezésére a nyugalmat keresőknek is: több helyen lehetett rajzolni, kézműveskedni, de volt diavetítés, és relaxációs sátor is. Pihenésképpen jelmezes fotókat is lehetett készíttetni, melyek eredményeit a rendezvény Picasa albumában lehet megtekinteni.

Aki megfáradt a hatalmas területen való sétálástól, a színpadnál mindig találhatott valamilyen érdekes előadást. Délelőtt Miskey Roland a Nemzeti Színház gyerekszínésze televíziózási tanácsadást tartott Varró Dániel tollából, majd a 20. kerületi Lázár Vilmos Általános Iskola Hangyabanda színjátszó csoportja bűvölte el a nézőket Lázár Ervin Mikkamakkáról szóló meséjével. Ezt követően a csepeli Fit Dance táncosai tartottak bemutatót.

Az Island Rock Csepel Táncsport egyesület akrobatikus rock and roll bemutatóján 60 táncos bemutatóját láthatták, majd edzőjük Tramontini Péter irányításával a nézők is megtanulhatták a koreográfiát, és több százan vettek részt a flashmobon.

Délután mesés zenék után a CsiniBabák Produkció régi és új slágereket énekelt és táncolt a színpadon, majd Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok bemutatója vonzott rengeteg gyereket a színpadhoz. Öt órakor pedig apró papírtekercsekkel felszerelt kék léggömbök százai töltötték meg az eget: a nap folyamán bárki írhatott üzenetet a lufit majdan megtaláló szerencsésnek.

Rengetegen látogattak ki a Daru-dombra a nap folyamán, a vidám gyerekzsivajt pedig még több háztömbbel távolabb is hallani lehetett. Igazi színt vitt Csepel életébe ez a gyermeknap, ezen a napon családok százai tértek haza szép élményekkel gazdagodva.

 

MN

A több száz fotót készítette: Tóth Beáta és Halászi Vilmos

Részletek

Dátum:
2015. május 30.
Időpont:
10:00 - 18:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , , , , ,

Helyszín

Daru-domb
Daru-domb
Budapest, 1212 Magyarország
Honlap:
http://www.csepelivaroskep.hu/kiralyerdei/helyszin/daru-domb/