Események betöltése

« Összes Események

Pálfy Julianna festőművész kiállítása

szeptember 30 @ 18:00 - október 24 @ 18:00

Esemény navigáció

Azért lettem festő, mert igazán csak a művészetek érdekelnek. Minden fajtája. Igazából filmrendező szerettem volna lenni, de arra nem volt lehetőségem ezért választottam a képzőművészetet. Anyám szépen rajzolt, sokat olvasott és mi gyerekek megörököltük ezeket. Az irodalom most is fontos szerepet játszik az életemben. Írok is, versek, novellák, meseregények (Móra kiadó) jelentek meg tőlem.

A képzőművészetire azonnal felvettek, kedvenc tanárom Duncsák Attila volt, akinek munkásságát most is figyelemmel kísérem. Botticelli, Klimt, Schiele, Klee, a szürrealisták leginkább Bosch és Gaudi ők azok, akik nagy hatással voltak rám. Szeretem a nonfiguratív kifejezési formát, de sok esetben az emberábrázolás feltétlenül szükséges egy téma, hangulat, érzés ábrázolásához. Nem tagadom meg magam, ha pillanatnyilag egy másikfajta stílus, festési mód esik jól, akkor azt csinálom.

Imádom a zenét. Ahol én vagyok ott mindig szól a valamilyen zene, Pink Floyd, Maria Callas, Quimby, magyar népdalok stb.

Sok egyéni kiállításom volt, rengeteg csoportos kiállításon szerepeltem képeimmel. A legemlékezetesebb a hajdúböszörményi nagy kiállításom volt. Előző évben a nemzetközi művésztelep Káplár Miklós díját nyertem, ezért a 2019-es művésztelep az én kiállításommal nyílt meg. 2017-ben nívódíjat kaptam.

Képeim a világ minden tájára eljutottak. Követni sem tudom már (USA, Kanada, Németország, Szlovákia, Ausztria stb.).

Amíg van mondanivalóm és tudom fogni az ecsetet, tollat addig szórakozom, remélve, hogy másoknak is tudok örömöt szerezni.

Részletek

Kezdés:
szeptember 30 @ 18:00
Vége:
október 24 @ 18:00
Honlap:
https://www.csepelivaroskep.hu/szabomagda/programok/palfy-julianna-festomuvesz-kiallitasa/