Rólunk

A Nagy Imre Általános Művelődési Központ (ÁMK) Közművelődése 2017. július 1-e óta a Csepeli Városkép Kft. része, Szabó Magda születésének 100. évfordulóján felvette az írónő nevét és Szabó Magda Közösségi Tér néven működik tovább. Névadónk születésnapjáról filmvetítéssel,  „Az Én Szabó Magdám” címmel felolvasó délutánnal és műsorral emlékeztünk meg.

Az ismeretszerző, az amatőr alkotó művelődési közösségek tevékenységeit támogatjuk. Az iskolarendszeren kívüli tevékenység, önképző tanfolyamok, életminőséget és élet esélyt javító tanulási lehetőségeket biztosítunk.

Megismertetjük a környezetünkben élő lakosságot szellemi , művészeti értékeink hagyományaink feltárásával. a szabadidő kulturális célú eltöltéséhez biztosítjuk a feltételeket,.

A hagyományoknak megfelelően évente megrendezzük a Hüllőkiállítást, az általános iskolák végzőseinek Továbbtanulási Börzét szervezünk, s a kerület iskoláinak rendezett Művészeti Szemle szervezésében veszünk részt. Több éve helyszínt adunk a Wass Albert évfordulók megünneplésére. Idén mi rendeztük a Föld Napjához kapcsolódó kerületi rendezvényt.

Galériánk 1994 óta ad lehetőséget a hazai kortárs képző- és iparművészet alkotói számára a   bemutatkozásra. Havi rendszerességgel (a nyári időszakot leszámítva) új képzőművészeti kiállítással várjuk látogatóinkat. A Csepel-szigeti és a Dél-Pesti Régió képző- és iparművészeti biennálé megrendezésével , 2019. decemberében a X. jubileumi kiállításon mutatjuk be  a régióban tevékenykedő művészek legfrissebb alkotásait. A biennálén kiállított művekről, és alkotóikról  a  -hagyománynak megfelelően – színes katalógust adunk ki.

Nyugdíjas látogatóinknak szakképzett oktatók segítségével ingyenes Senior társastánctanfolyamot, Tartásjavító gerinctornát, Élet-táncot, Jógát és Kézimunka kört, Hangfürdőt szervezünk.  Az „Örök Ifjak” rendszeresen tartanak táncos klubfoglalkozást a tánc iránt érdeklődők számára.

A késő délutáni, esti órákban Kung fu, Zumba, Fashion Dance, Ritmikus sportgimnasztika, Hip-Hop, Akrobatikus Rock and roll, Hastáncoktatás zajlik termeinkben. Mi adunk helyet a Kis-Csepel, Csepp-Csepel táncegyüttesek próbáinak, valamint a Tehetséges óvodások csoportjának.

Szombat délelőttönként fogadjuk az íjászat iránt érdeklődőket, megismertetve velük ezt az érdekes hagyományőrző tevékenységet.

Idei terveink között szerepel, hogy rendszeresen tartunk családi délutánokat egy –egy ünnepkörhöz kapcsolódóan, valamint úti beszámolókat, irodalmi esteket és táncos délutánokat szervezünk.

Szabó Magda idézetek