Fogyatékkal élő gyerekek horgászata és versenye Fóton

A csepeli székhellyel frissen bejegyzett Poronty Sporthorgász Egyesület 2018. október 7-én szimbolikus helyen, a fóti Gyermekváros közepén lévő tónál rendezte meg első programját. A programot megálmodó szervezetek közötti szoros együttműködés garantálta a sikeres lebonyolítást. A Károlyi István Gyermekközpont részéről Kádas István igazgató, a Gyermekváros Horgász Egyesület részéről Samu István elnök és a porony.se részéről Martin Krisztián elnök vettek részt az egyeztetéseken.

A gyermekhorgászaton és versenyen a 12 induló kishorgász közül 7 fogyatékkal élő gyermek volt. Deme Sándor a poronty.se szakmai felelőse ismertette az alapvető horgászati tudnivalókat, majd Gyulai Ferenc országos bajnok segítette a gyerekeket. A megmérettetésen a versenyzők összesen 94 halat fogtak. Mindegyik versenyzőnek akadt hal a horgára. A támogatóknak köszönhetően az eredményhirdetésnél minden résztvevő ajándékot kapott. A helyszínválasztás előnye az is volt, hogy a part mellett vendégül láthatták a szervezők a megjelenteket.

A poronty.se az esélyegyenlőség jegyében kiemelten támogatja a fogyatékos személyek életmódjának javítását, elfogadtatásuk erősítését és szabadidő sportolási lehetőségüket. Ifjúságnevelő munkájukban a jövőben szakköröket, táborokat és egyéb sportrendezvényeket szerveznek. Segítik a fiatalokat a horgászvizsgára való felkészítésben, biztosítják a fiataloknak a közösségi szolgálat lehetőségét.

A Poronty Sporthorgász Egyesület hálával tartozik azoknak a magánszemélyeknek, vállalkozóknak és a felkeresett horgász szervezeteknek, akik felajánlásaikkal támogatták a versenyen részt vevő gyerekek elismerését és díjazását. Külön köszöni önkéntes tagjainak támogató tevékenységét, akik szervező munkájukkal és a technikai részletek gördülékeny kivitelezéséhez komoly segítséget nyújtottak.

A poronty.se várja országosan mindazoknak a jelentkezését, akik hasonló rendezvényen szeretnének részt venni, valamint bíztatja a vállalkozókat és magánszemélyeket a támogatásra, adakozásra. További információ: hello@poronty.se 0621/2001373