A Daru-dombon rendezték meg a Fut a Csepelt

Új helyszínen, a Daru-dombon rendezték meg a Fut a Csepel Futóversenyt és Sportágválasztót, amelyen 2300-an álltak rajthoz.

A 39. Fut a Csepel ezúttal nem a belvárosban, hanem a Daru-dombon várta a mozogni vágyókat. A Csepeli Önkormányzat és a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület közös rendezvényén az 1200 méteres távon az 1-4. osztályosok álltak rajthoz, a 3300 méteres futamon pedig kortól függetlenül bárki indulhatott. Az 1200 méteres távot Morovik Attila alpolgármester, a 3300 métereset pedig Szilágyi Sándor rendőralezredes, Csepel rendőrkapitánya indította startpisztollyal. A résztvevők a Dunadülőn futottak a Hollandi útig, balra fordulva a Székely kapun áthaladva leértek a Kolonics sétányra, majd a fahídon át a Gubacsi-híd érintésével vissza fordultak a Daru-dombra. A hagyományokhoz híven rendeztek egy 300 méteres un. ovi-futamot is, ahol a legkisebbek is kipróbálhatták, milyen az igazi versenyszellem. A futóversenyeken 2300-an álltak rajthoz.

A Fut a Csepel nem csak a futásról szólt: ahogy azt már megszokhattuk, bemutatkoztak a Csepelen működő sportegyesületek is. Az egyesületek sátrainál mintegy húsz sportág képviseltette magát, többek között a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia, a Csepel Lövész Egylet, a Csepeli Birkózó Club, a Csepeli Öttusa és Vizi Sport Egyesület, a Csepeli Utánpótlás Sportegyesület, a Csepel Diáksport Egyesület, a Capoeira Abolicao Csepel, az Island Rock Csepel Táncsport Egyesület, a Buffalo Íjász Klub és a Csepel Dolphins Traitlon SC.

Az új helyszín új tartalmakat is kínált. Hagyományteremtő jelleggel Solathlon versenyt rendeztek, ahol nyolc csepeli iskola versenyzői álltak rajthoz. Négy fiú és négy lány csapatban mérte össze tudását lézerlövészetben, akadályfutásban és villám tájékozódásban. A szervezők jövőre szeretnék az összes csepeli iskolát bevonni a versenybe. A rendezvény egyben honvédelmi sportnap is volt, a csepeli sportegyesületek mellett néhány honvédelmi sportág is bemutatkozott. A Magyar Honvédség toborzósátránál szerződéses illetve tartalékos katonák jelentkezését várták. Az érdeklődők hatástalanított fegyverekkel ismerkedhettek, és kipróbálhatták a Gripen-szimulátort.
Az egész napos családi rendezvényen minden a mozgásról szólt, a gazdag programkínálatnak köszönhetően mindenki megtalálhatta a maga számára legmegfelelőbb időtöltést. A Daru-domb által kínált tágas tér remek választásnak bizonyult, hiszen a rendezvényt végig hatalmas érdeklődés kísérte.