Mustkóstoló és madárijesztők a Csepeli Szüreti Mulatságon

Több kilónyi szőlőt préseltek ki, és bőven fogyott a must a Csepeli Szüreti Mulatságon október 7-én. A gyerekek madárijesztőket, bábfigurákat és lepényeket készítettek a Királyerdei Művelődési Ház udvarán. Az egész napos családi rendezvény sok látogatót vonzott a szép őszi időben.

A kicsiknek állatsimogatóval, népi játszótérrel és interaktív mesejátékkal készültek a szervezők. A felnőtteknek bordalokat és retro slágereket játszottak a fellépő zenekarok, néhányan táncoltak a színpad előtt. A csepeli óvodások és iskolások zenés-táncos műsort adtak elő. A Repkény Tagóvoda apróságai és a Szárcsa Általános Iskola tanulói szüreti produkcióval lepték meg a közönséget, a Katona József Általános Iskola 5. osztályosai egy modern hip-hop táncot mutattak be, a Csepel Hangja kórus tagjai vidám paródiát énekeltek „A hegedűs a háztetőn” című musicalből.

Sokan elidőztek a szalmabála labirintusnál és a mellette lévő parasztudvarnál, ahol bárányokat, kecskét és nyuszikat lehetett simogatni. Kicsit arrébb a forgó hordó látványa kihívásra csábította a nézelődőket, az átmenés senkinek nem okozott gondot. A családok lovas szekérre is felülhettek. A legkisebbeknek különleges élményt nyújtott a Trabi-1 rendszámmal közlekedő színesre festett hordó élményvasút. Nyitva volt a tavasszal átadott királyerdei tájház, ahol többen megtekinthették a korhű berendezést és a korbeli szerszámokat.

Délután kezdődött a madárijesztő-készítő verseny, a közönség szavazata alapján a Bonami csapat csillagszemű juhásza győzött, azonban minden versenyző csapat ajándékot kapott.

Csepel szigeten évszázadokra visszamenő hagyománya van a borászatnak. Ezt a régi örökséget élesztette fel pár éve a művelődési ház, amelynek udvara teret biztosít a szüreti mulatságnak és a hagyományteremtők szőlőket ültettek el itt.

A Csepeli Városkép szervezte önkormányzat támogatta rendezvényen a helyben készülő must mellett borokat is lehetett kóstolni a Szigetcsépen működő Gál Pincészet választékából.

A programok sorát Tabáni István nagysikerű fellépése zárta, Borbély Lénárd polgármester Csepel borával köszönte meg műsorát.