Kettős győzelmet értek el a Weiss Manfréd villanyszerelői

Újabb kimagasló eredményt értek el a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma villanyszerelő tanulói. A március közepén megrendezett Szakma Sztár versenyének döntőjében a 22 éves Hekli Dániel aranyérmes, a 17 esztendős Lakatos Róbert pedig ezüstérmes lett. Felkészítő tanáruk Takács János. A megmérettetést a hagyományoknak megfelelően a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara szervezte azzal a szlogennel, hogy „A jó szakma felér egy diplomával”.

A kamara csaknem félszáz különféle szakmában rendez versenyt évente, amelyen a Weiss Manfréd iskola villanyszerelői rendre a legjobb eredményeket érik el az utóbbi években. Korábban Leidl Péter megnyerte a szakmák országos bajnokságát, majd tavaly az Európa-bajnokságon lett negyedik és kapott kiválósági érmet. Egy évvel ezelőtt Krehely István győzött a Szakma Sztár Fesztiválon. A fiatalember jelenleg az oroszországi Kazanyban megrendezendő világbajnokságra készül. A hazai válogatón a debreceni elődöntőből sikeresen jutott tovább a székesfehérvári döntőbe, amelyen majd négyen versenyeznek az első helyért.

Az idei Szakma Sztár villanyszerelői versenyére mintegy háromszázhetvenen jelentkeztek országszerte. A Weiss Manfréd diákjai már ősszel elkezdték a felkészülést Takács János tanár irányításával. Az írásbeli elődöntőt januárban rendezték meg, amelyen Hekli Dániel és Lakatos Róbert is kimagasló eredményt ért el. A döntőben már csak nyolcan versenyeztek. A legjobb villanyszerelő diákoknak a három napig tartó viadalon elméleti és gyakorlati tudásukról is számot kellett adniuk. Végül Hekli Dániel nyakába aranyérmet, Lakatos Róbertébe ezüstérmet akasztottak. 

„A két győztes versenyzőnk nemcsak kiváló képességű diákok, hanem rendkívül szorgalmasak is. Szabadidejüket feláldozva maguk kérték, hogy a hétvégeken is gyakorolhassanak a versenyre” – jellemezte őket Takács János.

A sikeres szereplés dicséri a BKSZC Weiss Manfréd iskolában évek óta folyó magas szintű oktatói munkát, és azt a támogatást, amelyet a legjobb diákjainak nyújtanak a versenyekre való felkészülésben. A díjátadó eseményt az Országházban rendezik meg május 7-én, amelyen a hagyományok szerint Kövér László, a Parlament elnöke fogadja a szakmák bajnokait.  

Cs. A.