Milyen érzelmeket tükröz az arcod?

A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában működő Égigérő – Ég Ígérő Gyermekgaléria képzőművészeti pályázatot hirdetett Arcok címmel a közelmúltban. A beküldési határidőig beérkezett alkotások legszebb darabjaiból kiállítás nyílt május 23-án.

A megnyitón a művészeti iskola tanulói Benedek Elek egyik meséjéből adtak elő színjátékot. Utána Körömi Gábor intézményvezető-helyettes versrészletet idézett József Attilától, hogy mit ír a költő a gyermek- és felnőtt arcokról.

A pályázatra olyan alkotásokat vártak, ahol az emberi arcokon különböző érzelmek tükröződnek. A jelentkezők kiválóan megoldották a feladatot, hiszen a színes rajzokon jól tükrözőnek az öröm, a fájdalom, a harag, a szomorúság, sőt a kacérság vonásai is. A kreatív munkákhoz bármilyen technikát felhasználhattak méretbeli megkötés nélkül a 3-tól 18 éves korig nevezők. A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri értékelte, a kiállított munkák alkotói oklevélben részesültek.

A pályázati felhívásra nem csak az AMI tanulóitól, hanem az Arany János Általános Iskolából, a Vándor Óvodából, a Nagy László Általános Iskola és Gimnáziumból,s még a Kompánia Tanodából is érkeztek alkotások.

A gyerekeknek Balázs Krisztina, Bayer Gyöngyi, Brecsokné Kertész Ágnes, Illyés Gábor, Kovács M. Mónika, Ludányi Zsóka és Szerémi Lotti felkészítő tanárok segítettek.

A kiállítás megtekinthető november közepéig a gyermekgalériában (Simon Bolivár stny. 4-8.).