Mesés élmények és önfeledt játék a csepeli gyermeknapon

Rengeteg izgalmas játék, színpadi produkció várta a gyerekeket az idei gyermeknapon. A nagyszabású kerületi programnak ezúttal a Puli sétány adott otthont. Az egész napos rendezvényre több száz család látogatott ki. A gyerekek igazi újdonságként kipróbálhatták, milyen ládavasúton utazni, próbára tehették ügyességüket a NERF akadálypályán, de kincseket is gyűjthettek a kalózok birodalmában.

Színpadi programok

A színpadon egész nap remek zenés-táncos előadások szórakoztatták a közönséget. Többek között fellépett az Island Rock, Mikola Péter és a Fogi Színház is. A társulat mesemusicaljére, a Kis Hableányra sokan voltak kíváncsiak, de a capoeira, a Buborék és a Dino show is sokak figyelmét felkeltette. A nagysikerű Disney-dalok a gyerekeket és a felnőtteket is a színpad elé csábították.

Sport és játék minden mennyiségben

A rendezvény egyik legkedveltebb helyszíne a NERF pálya volt, ahol különleges szivacslövedékekkel lőhettek célba a résztvevők, de a ládavasutat is sokan kipróbálták. A lejtős pályán a gyerekek faládákba ülve élvezhették a gondtalan suhanást. Ám az ugrálóvárak, az öttusa park, a focisuli és az óriás trambulinok is az aktív kikapcsolódást szolgálták. A körhinta, a kisvasút, a mini csónak – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is nagyon népszerű volt, de a Lego játszóház és a sétáló mesehősök is sok gyermek arcára csaltak mosolyt. A gyerekek szívesen fényképezkedtek kedvenceikkel: Elsával, Olaffal, Mickey és Minnie egérrel. A rendezvény elengedhetetlen része volt az állatsimogató, a vállalkozóbb kedvűek a lovaglást is kipróbálhatták. A saját kezűleg készített dekorációk, kreatív alkotások is közkedveltek voltak a gyerekek körében. A TESZ-VESZ sátrak körül egész nap óriási volt a nyüzsgés. A kicsik többek között álarcot, mini májusfát, pixel képeket, gyurmasütiket készíthettek, mézeskalácsot díszíthettek, de az arcfestésre is sokan várakoztak.

Különleges kalandok a Kincses Szigeten, sorsolás

A gyerekeknek igazi élményt jelentett a kincskereső és pontgyűjtő játék is. A Kincses Szigeten elhelyezett ládikók rengeteg izgalmas feladványt – találós kérdéseket, rajzokat – rejtettek, megfejtésükért jutalom járt.

Aki a pontgyűjtő játékban hét állomásból ötöt teljesített, garantált nyereményre számíthatott, a nap végén pedig sorsoláson vett részt. A rendezvény fődíja négyszemélyes strand, illetve mozibelépő, Oriflame és Csepel-csomag volt. A rendezvényt ezúttal is a Csepeli Városkép Kft munkatársai szervezték, az önkormányzat támogatásával.