Játszótéri körkép – 3. rész Rákóczi Kert: látványos játékok, rengeteg látogató

Április közepén nyitotta meg kapuit a felújított Rákóczi Kert, amely a kerület egyik legkedveltebb szabadidős parkja lett. A többfunkciós sportpálya, a futókör és a szabadtéri kondipark mellett egy különleges játszótér is felépült. Központi eleme, a fából készült kétszintes vár igazi különlegességnek számít. A gyerekek kedvükre szaladgálhatnak, kalandozhatnak folyosóin, ahol a börtönt és a trónteremet is felfedezhetik. A várhoz különböző méretű csőcsúszdák tartoznak, melyeket örömmel próbálnak ki a gyerekek. A modern játszótér mellett egy 900 m2 alapterületű kisautópálya is megtalálható, ahol a bátrabbak rollerrel, bringákkal, kismotorral is közlekedhetnek. A parkban homokozó, hinták, rugós játékok is helyet kaptak. Ugyanakkor vécét és pelenkázót, valamint több ivókutat is létesítettek. A játszótér nyáron minden nap 8-21 óra között várja a látogatókat.

Miklós három gyermekével, Mikivel, Bencével és Ádival először próbálták ki a játszóteret. „Zuglóban lakunk, a szüleim Csepelen élnek, édesapám javasolta, hogy jöjjünk el. A mi kerültünkben is vannak szép játszóterek, de ilyen különleges nincs. Kulturált, szép rendezett a park, itt minden gyerek megtalálja a kedvére való játékokat. A legkisebb fiamnak a homokozó, a nagyobbaknak a vár a kedvencük. Biztosan jövünk még.”

Deák Éva unokáival, Hangával és Lénával gyakran jár a Rákóczi Kertbe. „Mikor itt vannak az unokáim, szinte minden nap jövünk. Nagyon szép a park, szerencsére még megkímélt állapotban van. A nyitás után gyorsan népszerű lett, sokan egészen messziről is eljönnek ide. Általában a délelőttöket itt töltjük. Nagyobbik unokám nagyon szeret a várban játszani, szaladgálni, néha talál egy-egy barátnőt is, de a homokozót és a kismotor pályát is nagyon élvezik a gyerekek.”

Hegedűs Katalin két unokájával, Lucával és Bíborkával először fedezték fel a parkot. „Dömsödről jöttünk, korábban 26 évig Csepelen éltem. A párom az interneten talált rá erre a játszótérre. Tiszta és kulturált park, a gyerekek rögtön birtokba vették a várat és csúszdákat is. Augusztusban is szabadságon leszek, akkor mind a négy unokámat elhozom ide.”