Nyári táborok, balatoni élmények

A Dominó Tanodában nyáron sem áll meg az élet, hip-hop, főzőklub, zsonglőrködés, kirándulások, mozi, társasjáték, angol tábor, xBox és kézműves programok várják az érdeklődőket egészen augusztus végéig. A csepeli gyerekekkel mentorok és önkéntesek foglalkoznak hétköznapokon 10-16 óra között, de bárki csatlakozhat a délutáni programokhoz, amelyek nyitottak és ingyenesek. Jelenleg erre közel tizenöten tartanak igényt. Ahogy ők mondják, jobb a tanodában lenni, mintha otthon unatkoznának – tudtuk meg Nagy Nóra mentortól.

Már hagyomány, hogy minden évben a ballagások idején köszöntik a tanodásokat. Júniusban 13 ballagótól vettek búcsút, közülük sokan több mint négy éve tanodások.

Táborozás a Balatonon

Meghatározó élménye volt a nyárnak, hogy június végén Balatonvilágosra utazhattak a gyerekek, öt napot töltöttek itt fantasztikus hangulatban. A 24 utazó közül sokan most voltak először a Balatonnál. Mentorok és önkéntesek segítették a mindennapi programokat. A táborozók elhajóztak Tihanyba, ott a levendulaházban szappangolyót készítettek. „Szerencsések vagyunk, hogy elvihettük őket nyaralni, csodálatos élménnyel gazdagodtak” – mondta Nóra.

Angol tábor

A sokszínű programok mellett egy kis angoltanulásra is jutott idő. Kezdő szintűeknek tartottak egyhetes tábort júliusban, a következő augusztusban lesz. Az angol tanár az alapoktól kezdte az átfogó ismétlést. Zömében kilenc év fölötti általános iskolások vettek részt.

Pótvizsga felkészítés

Július 8-tól augusztus végéig tart a korrepetálás a tíz pótvizsgásnak. Heti két-három alkalommal egy tanulóval egy pedagógus foglalkozik. Általában matematikából, fizikából, biológiából, kémiából és földrajzból zajlik a felkészítés. „Mi maximálisan támogatjuk őket, segítünk a tanulásban, de ez az ő munkájukon, befektetett energiájukon múlik. Eddigi éveink azt mutatják, hogy egy-két kivétellel szépen teljesítettek a pótvizsgákon, most is esélyes, hogy átmegy mindenki” – tette hozzá a mentor.

A mi tanodánk

Korrepetálás, készségfejlesztés, nyelvtanulás játékos formában. Ez szerepel a Kompánia Alapítvány által működtetett Dominó Tanoda programjai között, amely 2013. augusztus 1-jén nyitotta meg kapuit Csepel szívében, a Csepel Kapuja – szociális célú városrehabilitációs program keretén belül. Az országszerte működő tanodák elsődleges célja, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek javítsanak tanulmányi eredményeiken és jobban teljesítsenek az iskolában. Célközönsége a 10-16 éves korosztály. Csepelen a jelenlegi taglétszám 35-40 fő között mozog.

A nyári szünet után ősztől újból folytatódnak a már ismert közösségi programok.

A tanoda közössége tanszünetben 10 és 16 óra között, iskolaidőben pedig 13-tól 19 óráig várja a lelkes, tanulni és szórakozni vágyó fiatalokat, ahol minden foglalkozás térítésmentes.

Bővebb információ: 06-1 / 299-0471, 1211 Kossuth Lajos u. 22.

Internetes elérhetőségek:

domino@kompania.hu

http://dominotanoda.blog.hu

www.facebook.com/dominotanoda

domino@kompania.hu

A.Zs.