Lendülj bele, mozogj Csepelen!

“Sportolj és segíts!” jótékonysági sportprogram-sorozat indul Csepelen augusztus 25-től egészen október 19-ig. A Budapest Európa Sportfővárosa 2019 rendezvénysorozat keretében megvalósuló közel két hónapig tartó hat állomásos sportnapokat a Fitt Jövő Alapítvány szervezi. A jótékony célú kezdeményezés mellé állt a csepeli önkormányzat is, a programok bevételét a mozgássérült és fogyatékkal élők úszásoktatására ajánlják fel a szervezők.A csepeli sportélet fellendítését tűzte ki célul két lelkes nagycsaládos anyuka, Mag Barbara és Tarnay Zsuzsanna. 2018 tavaszán tartották az első fitnesz napot a kerületben, amely hatalmas tömegeket megmozgatott. A további fitnesz napok szintén óriási sikert arattak, az alakformálásba, a teljes testet átmozgató edzésformákba mindenki bekapcsolódhatott. A soron következő sportrendezvények ugyancsak minden korosztálynak szólnak, bátran jöhetnek a családosok, hiszen külön gyerekfoglalkozás is lesz. „Óriási motivációt ad a közös sport, főleg, ha karitatív célú segítségnyújtásról is szól. Ezért örömmel együttműködik velünk a Csepeli Öttusa és Vízi-Sport Egyesület, edzőik felvállalták a mozgássérültek úszásoktatását. Közös célunk, hogy minél többen együtt sportoljunk, és segíthessünk. Továbbá felhívjuk a figyelmet a szabadidős sportoknak az egészségmegőrző szerepére, sőt, minél nagyobb tömegeket szeretnénk megismertetni azzal, hogy milyen sokat tehetünk a mindennapokban saját egészségünkért a mozgás és az egészséges életmód követése által” – tájékoztatta oldalunkat az alapítvány alapítója. „Sportprogramjaink mind-mind itt helyben elérhetőek, edzéseket tartunk a fitnesz klubokban, művelődési házakban, élni kell a lehetőségekkel. Alapítványunk létrehozásával Csepelen minél szélesebb körben népszerűsítjük az egészséges, sportos életmódot. Különféle sportrendezvényekkel és sporttáborokkal hívjuk fel a figyelmet egészségünk megőrzésének nélkülözhetetlen szerepére” – mondta el az elnök.
ÁllomásokTekerj Csepel! Az első csepeli spinning marathont a Csepeli Szurkolói Arénában tartják. Négy órán keresztül lehet tekerni majd negyven kerékpáron. A mozgássérülteknek egy sporteszközt külön biztosítanak a szabadtéri cardio edzésformához. Többek között az ország első számú spinning edzője, a márka magyarországi kizárólagos képviselője, Hajdú Gergő is tart edzést a csepelieknek.

Gymstick Park A Rákóczi kerti közkedvelt Családok Parkjában a minden testrészt átmozgató, ízületkímélő, hatékony edzésformával, a Gymstickkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Csepeli Fitnesz Night Az arénában Zumba, Gymstick és Pound edzéseket tartanak majd az edzők. Akik korábban már jártak az estébe nyúló rendezvényen, biztosan visszavágynak a remek hangulatáért, a fények látványáért s a kiváló zenéért.
Pattanj Csepel! Első alkalommal rendeznek trambulinedzéseket az arénában. Ebbe a trendi, ízületkímélő sportba szintén bárki bekapcsolódhat.
Fut a Csepel! A már hagyományos rendezvény évek óta vonzza a sportolni vágyókat. A nagy futáson kívül lesz színpadi edzés, az alapítvány standjánál pedig az érdeklődők megismerkedhetnek a programokkal, illetve adomány formájában lehet majd támogatni a fenti nemes célt.
IV. Csepeli Fitnesz Nap A korábbi évekhez hasonló változatos fitneszedzésekkel, egészséggel, sporttal kapcsolatos kiállítással várják a sportkedvelőket a Simon Bolivár sétányi sportcsarnokban. A.Zs.