Első Csepeli Bringás Nap

A Csepeli Szurkolói Arénában tartották az első Csepeli Bringás Napot, amelyet a szervezők ezentúl évente szeretnének megrendezni.

A Csepeli Szurkolói Aréna a nyár utolsó vasárnapján egy gazdag programválasztékú kerékpáros rendezvénynek adott otthont. Megcsodálhattunk és ki is próbálhattunk egyedi készítésű, trükkös kerékpárokat. Például az egyik kerékpárt hátrafelé kellett tekerni, hogy előre menjen. Volt ún. hullámos, rodeós bringa is, amely a kerekek liftezése miatt olyan élményt nyújtott, mintha egy bikán ülnénk, amely le akar dobni magáról. Nagy népszerűségnek örvendett a gigabike is, amely egy két személyes, óriáskerekekkel ellátott kerékpár. A bátrabbak kipróbálhatták a légkerékpárt is, amely egy elektromos meghajtású átforduló hinta. A járművön átélt élmény inkább hasonlított a repüléshez, mint a biciklizéshez. A trialosok látványos, világszínvonalú bemutatóját két alkalommal is végignézhette a közönség. Egy 14 elemből álló pályán a gravitációt meghazudtolva ugrándoztak a kerékpárral a levegőben, lélegzetelállító, akrobatikus mutatványokkal fűszerezve. A színpadon két kivetítőkkel és érzékelőkkel ellátott okoskerékpárt állítottak fel, amelyeknek segítségével egy virtuális kerékpáros versenyen vehettünk részt. Akadálypályával ellátott ügyességi versenyt is szerveztek, a nap végén a leggyorsabbak ajándékot kaptak. A rendőrség standjánál Kresz-tesztet tölthettek ki a gyerekek, a legjobb eredményt elérők között szintén ajándékokat sorsoltak ki. A Kockalandorok nevű társasjátékklub jóvoltából rengeteg társasjátékot lehetett kipróbálni, természetesen hoztak egy kerékpáros társasjátékot is.
A rendezvényre ellátogatott a Bringaturmix csapata is, akik bringára kötött turmixgépeket hoztak magukkal. Az érdeklődők tekerés közben frissítő turmixokat készíthettek el maguknak. Varsa Endre a Magyar Kerékpárok című könyv írója is tiszteletét tette a bringás napon, aki a helyszínen dedikálta a könyvét.
Az Arénában egy kerékpárszerviz, egy kereskedő és a Csepel Dolphins is képviseltette magát. A rendezvényt a Radnóti Miklós Művelődési Ház és a Csepeli Városkép Kft. szervezte. Molnár Szabina, a rendezvény programszervezője kérdésünkre elmondta, szeretnék évente megrendezni a bringás napot. – Csepelen nagy múltja van a kerékpározásnak, a kerékpárgyártásnak, ezt kívánjunk népszerűsíteni, valamint elősegíteni, hogy kerékpáros közösségek jöjjenek létre Csepelen. Fontos, hogy a gyerekek fejlesszék a kerékpározás közbeni biztonságérzetüket, és bővítsék a Kresz-tudásukat – tette hozzá.
A rendezvényre kilátogatott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is.