Ismét az ország legjobbjai között a Csepeli DAC

Remek eredményeket értek el a Csepeli Diák Atlétikai Club (DAC) ifjú atlétái a hétvégén megrendezett 3. Magyar Atlétikai Serdülő Liga döntőjében. A csepeliek két arany- és két ezüstérmet szereztek, ezzel a csapatok között a legjobbak között szerepeltek. Mindez persze nem meglepő, mert a Csepeli DAC az utánpótláskorú atlétikai versenyeken rendre az elsők között végez a hazai versenyeken. A sikerek részese Vágó Imréné, a klub elnöke és edzője, valamint Fehér Gábor vezető edző, Engi Andrea, Füredi Zsuzsa, Tari Tibor, Babinyecz-Tusai Brigitta és Damm József trénerek.   

Fehér Gábor 2012-ben kezdte el edzői tevékenységét Füredi Zsuzsával közösen a Csepeli DAC-nál. Akkor tizenkilencen sportoltak az együttesnél, most már százhúszan. Fehér Gábor az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának testnevelés-földrajz szakán végzett 1985-ben. Azóta megszakítás nélkül a csepeli Arany János Általános Iskolában tanít, miközben évtizedek óta edzői tevékenységet is folytat. „A Csepeli DAC az ország egyik legjobb utánpótláskorú atlétikai csapata. Júliusban Győrben mi nyertük az országos csapatbajnokságot hét egyéni aranyéremmel. Idén eddig tizenhat magyar bajnoki címet szereztünk. A mostani serdülő liga döntőjébe azok az atléták kerülhettek, akik a korábbi négy versenyen a legjobbak voltak. Tavasztól őszig a Béke téri sportpályán tartjuk az edzéseket, novembertől áprilisig pedig az Arany János iskola tornatermében. Köszönet illeti Morovikné Fülöp Csilla intézményvezetőt, hogy nagyban támogatja az atlétákat. Hálásak vagyunk a csepeli önkormányzatnak is, hogy a terembérlettel segíti a felkészülésünket. A munkát részletesen kidolgozott edzésterv szerint végezzük, a trénereknek külön-külön megvan a saját feladatuk” — mondta Fehér Gábor.      

A csepeliek sikerét emeli, hogy a liga döntőjében a versenyzőik egy része elsőéves serdülő és újonc atléta, akik idősebbekkel versenyeztek.

A hétvégi serdülő liga döntőjében fiú 100 méteres gátfutásban első lett Pesti Máté 13.24 másodperces egyéni csúccsal. Tari Tibor 14.31 másodperces eredménnyel hatodik lett. Leány 800 méteres síkfutásban első Babinyecz Anna kiváló 2:17.23 perces eredménnyel, amely 3 századdal jobb, mint a felnőtt Szuper Liga győztes eredménye. Fiú ötösugrásban a második helyet szerezte meg Bazsó Levente 18.53 méteres egyéni csúccsal, hetedikként Tari Tibor végzett 17.71 méterrel. Fiú magasugrásban Tari Tibor második lett 171 centiméteres ugrással, míg öccse, Tari Zoltán, aki újoncként került a döntőbe, 151 centiméterrel a hatodik helyet szerezte meg.

Leány gerelyhajításban Szabó Henrietta újonc létére ötödik helyen végzett 33.88 méteres egyéni csúccsal, Fekete Boglárka 31,96 méterrel hetedik lett. Fiú 1500 méteres akadályfutásban Veres-Nagy Soma hatodikként ért a célba. Fiú 300 méteres síkfutásban Bazsó Levente 38.87 másodperccel hetedik helyezést ért el. Leány 80 méteres gátfutásban a magyar bajnok Botos Kata a nyolcadik helyen végzett, mivel a hetedik gáton bukott. Az előfutamában még a legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőre, de ott pechesen alakult a versenye.  Leány súlylökésben Fekete Boglárka 9.34 méteres eredménnyel kilencedik, Németh Zsófia 9.20 méterrel tízedik helyen végzett. Leány ötösugrásban Hegyes Zsanett 15.21 méterrel szintén tízedik lett. Az ifjúsági versenyző Bakó Martin 400 méteres gátfutásban bekerült a felnőttek Szuper Liga döntőjébe, ahol tisztes helytállással, 57.38 másodperces eredménnyel a nyolcadik helyezést érte el.

cs. a.