Minden korosztálynak zenél

Kálmán György énekes, zenész, 1993 óta áll színpadon. Kiemelkedő sikereit a Dinamit zenekarban érte el, de énekelt, a Dirty Dance-ben, a Pandorában és a Bajnok Rock Team-ben is, nyolc éve aktív tagja a Triásznak és a B52 zenekarnak. Ösztönös tehetség, aki sosem tanult énekelni. Halásztelken született, nyolc éve él Csepelen, de gyermekkora óta ezer szállal kötődik a kerülethez. Idejárt középiskolába, serdülőként focizni, rengeteget próbált a zenekarával a Csepel Művekben, de itt töltötte szakmai gyakorlatát is. „Gyerekkoromban sokkal jobban érdekelt a foci, mint a zene, még énekórára sem jártam be,  fel sem merült bennem, hogy valaha énekléssel foglalkozom majd” – meséli. A fordulat a katonaság után következett be. „Halásztelken pár srác zenekart alapított, de nem volt énekesük, csatlakoztam hozzájuk. Akkoriban már énekelgettem otthon, főként magyar rock slágereket. Nagy példaképem Vikidál Gyula,  de Varga Miklós, Tunyogi Péter, Kalapács Józsi, Rudán Joe számai is meghatározóak voltak, ők formálták leginkább a zenei pályámat, stílusomat. Főként kocsmákban játszottunk, de egy zenei fesztivált alkalmával az egyik fellépő együttes a RoadCrewgitárosa felfedezte a hangom, onnantól velük kezdtem el zenélni.”

A kezdeti sikerek után György 2005-ben, két évre abbahagyta az éneklést, mert úgy érezte, zenei pályája megrekedt. Aztán jöttek az új impulzusok, feladatok, és hamarosan az újraéledő Dinamit együttes énekese lett. Bár ahogy fogalmaz, a színház világa nagyon idegen volt számára Vikidál Gyula ajánlására mégis elment a Szolnoki Szigligeti Színház meghallgatására, ahol  évekig játszotta a Jézus Krisztus Szupersztárból Júdás szerepét, majd  Koppányt.

Jelenleg a B52 és a Triász együttes tagja. A B52 zenekarnak két önálló albuma jelent meg, saját dalaikkal lépnek színpadra, melyek szövegének jó részét György írta. „A Triászban feldolgozásokat játszunk, de bele visszük a saját ötleteinket is. A közönség soraiban szinte valamennyi korosztály megtalálható, a gyerekektől, a nagyszülőkig.” A családról szót ejtve György elmondta fiával nagyon büszkék egymásra.  Bár fiát inkább a színészi pálya vonzza, filmekben szinkronizál, drámatagozatos gimnáziumban tanul, de mostanában  ismerkedik a zene világával is, nemrég kezdett komolyabban zongorázni.  A Csepel Örökség díj kapcsán kiemelte, nagyon meglepte az elismerés. „Ez a díj különleges jelentőséggel bír számomra, nagy öröm és megtiszteltetés, hogy átvehetem”.