Mit főzzünk a gyerekeknek?
Receptötletek a HSZI ajánlásával
Rendszeresen jelentkező új rovatunkban olyan menüket igyekszünk bemutatni, melyeket az egész család örömmel fogad. A recepteket a gyermekétkeztetésben nagy tapasztalattal rendelkező Humán Szolgáltatások Igazgatósága állítja össze. Az étrend kialakításánál nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges, rostokban gazdag, friss alapanyagok felhasználására.
Cukkini krémleves
Hozzávalók:
- 60 dkg cukkini
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 db erőleves kocka
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanál ráma vagy vaj
- ízlés szerint só, fehérbors,
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, majd kis kockára vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát rámán vagy vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockázott cukkinit. Ha kicsit lepirult, felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát, sózzuk, borsozzuk. Ha a cukkini megpuhult, botmixerrel pépesítjük a levest, visszatesszük a tűzhelyre és a főzőtejszínt fokozatosan hozzákeverve felforraljuk.
