Szabó Magda Közösségi Tér

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

“Minden bizonytalan, csak a szerelmünk bizonyos.”(Szabó Magda)

2021-11-21 @ 17:00 - 18:30

Ki is volt Szabó Magda valójában? Erre a kérdésre keresi a választ a Magda, a Szabó című színházi est, amelyet megtekinthetnek a Szabó Magda Közösségi Tér Színháztermében.

A 70 perces színházi est rendezője Mészáros Tibor, aki Mészáros Sárával formálja meg az író házaspárt. A darabban arra keresi a választ, hogy ki is volt Szabó Magda valójában.

Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán.

Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt?” – teszik fel a kérdést.

“Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket ‘üldözte’? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltételek nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket?” – az alkotók olyan kérdésekre keresik a választ, amelyek mindenki életében előfordulnak, legyen szó párkapcsolatról, karrierről, gyermekvállalásról. És míg a válaszokat kutatják, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás.

A történet izgalmas nézőpontból ismerhető meg. Szabó Magda legendás állatszeretete kutyák és macskák életét aranyozta be, és két legkedvesebb cicusa, Évuka és Konstantin nevében leveleket is fogalmazott a szomszédaikhoz. Ezekben az üzenetekben az írónő szenvtelen őszinteséggel és szarkasztikus humorral átszőtt öniróniával vall saját magáról – az állatok nevében. Így derül fény a darab folyamán a házaspár mindennapjaira, magánélettől karrierig.

Az előadásban a két színész az állatok bőrébe bújik, érzékenyen billenve át olykor az író házaspár karaktereibe, “kiadva” akár féltett titkaikat is.

 

Részletek

Dátum:
2021-11-21
Időpont:
17:00 - 18:30