Házirend

1. A HÁZIREN CÉLJA: A házirend biztosítja látogatóinak kellemes időtöltését, zavartalan kikapcsolódását, ugyanakkor gondoskodik a biztonságról és a hatósági rendelkezések érvényesítéséről, a használati és viselkedési betartásáról és betartatásáról. Kérjük látogatóinkat, hogy a házirendet és az együttélés íratlan szabályait tartsák tiszteletben.

2. BELÉPÉS VENDÉGEK RÉSZÉRE: A park területét a Temesvári utca (hátsó) felőli bejáraton lehet megközelíteni a nyitvatartási idő alatt. A park látogatása minden vendég részére ingyenes.

3. A NYITVATARTÁSI IDŐ: Téli/nyári

A hét minden napján:

• Park futóknak: téli időszakban 5-21 óráig, nyári időszakban 5–22 óráig

• Játszótér, sportpálya: téli időszakban 8-18 óráig; nyári időszakban 8–21 óráig

• Pihenőrét: a programok függvényében

• Épület: 8–18 óráig (illetve az utolsó program végéig, valamint hétvégén a programok

függvényében)

4. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK: Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a park egész területe felügyeleti kamerarendszerrel megfigyelt övezet, biztonságáról minden nap 18 órától járőröző őrző-védő szolgálat gondoskodik. Ugyanakkor a park területén belüli esetleges lopásokért, személyi sérülésekért és egyéb elszenvedett károkért nem vállal felelősséget.

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

5. A parkot mindenki csak saját felelősségére és a házirendben foglaltak figyelembevételével veheti igénybe.

6. A parkban minden látogató az általa esetlegesen okozott kárért, rongálásért teljes felelősséggel tartozik. Rongálás esetén a Csepeli Városkép Kft. kártérítési igényt érvényesíthet és a károkozás mértékétől függően büntetőeljárást is indíthat.

7. Kérjük, hogy minden fajta szemetet (papírhulladékot, üres üveget, palackot stb.) a szemétgyűjtőkbe szíveskedjenek elhelyezni ellenkező esetben a parkból való kitiltást vonja maga után.

8. A PARK EGÉSZ TERÜLETÉN DOHÁNYOZNI TILOS!

9. Kutyát a park területére behozni tilos.

10. A parkba kerékpárt behozni tilos, azt a kamerával megfigyelt, kihelyezett biciklitárolónál kérjük elhelyezni. A terület belső útjain tilos motorkerékpárral, elektromos rollerrel, gördeszkával közlekedni.

11. Tilos drónok és egyéb elemes vagy motoros repülő eszközök, vagy bármely más olyan eszköz használata, melyek másokra veszélyt jelenthetnek.

12. A rekortánnal borított futópálya futásra és sport célú gyaloglásra használható. Babakocsi és a kerékpár használata, valamint a lassú séta ebben a sávban veszélyes és tilos.

13. A játszótéren elhelyezett eszközöket csak 3–14 éves gyermekek használhatják, kizárólag az eszközök rendeltetésének megfelelően és felügyelet mellett. A hinták felnőttek és egyszerre több személy általi használata tönkreteszi a gyermekek számára telepített eszközöket, ezért ez nem megengedett.

14. A fákra felmászni tilos.

15. Kérjük, hogy a parkban talált tárgyakat a biztonsági őrnél vagy az intézmény nyitvatartási idejében adják le, ahol az eseményt rögzítik és a talált tárgyat a jogos tulajdonosa jelentkezéséig megőrzik.

16. A graffitizés a park egész területén szigorúan tilos!

17. Kérjük, hogy a díjmentes nyilvános wc-k használata során őrizzék meg azok tisztaságátés tartsák be a higiénés szabályokat. Mindennemű szándékos rongálás, lopás büntető feljelentést vonhat maga után.

18. A park területén bármilyen direkt vagy indirekt marketing és egyéb reklámozási tevékenység, kereskedelmi célú fotózás, filmezés csak engedéllyel folytatható. Ezen szabály megszegői jogi úton felelősségre vonhatók.

19. A park területén a sátrazás, tűzrakás, tűzijáték és hasonló tevékenységek tilosak. Tűzrakás és szalonnasütés kizárólag a közösségi főzőtérben engedélyezett, előzetes egyeztetés alapján.

20. Alkoholos ital fogyasztása kizárólag a park területén működő vendéglátó egységekben megengedett.

21. Kérdéseikkel, kéréseikkel kérjük, forduljanak a területen szolgálatot teljesítő parkőrhöz vagy munkaidőben munkatársainkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésre az info@rkcsaladokparkja.hu e-mail címen vagy a 06-70-502-6888 telefonszámon.

EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!