Kapcsolat

Elérhetőségek

Rákóczi Kert – Családok Parkja
1212 Budapest,
Rákóczi tér 34.

Tel: 06-70-502-6888

Email: info@rkcsaladokparkja.hu

A park 25 000 négyzetméteres területén az egész család kikapcsolódhat. A kertben foci- és kosárpályák, kültéri kondieszközök, futókör, sakk- pingpongasztalok, és egy nagyobb játszótér is van. A park leglátványosabb eleme a játszótéren felépített sárpospataki vár ihlette hatalmas csúszdás játszókomplexum. Az erőd a Rákóczi téren sem véletlen, a Rákócziak birtokainak egyik legfontosabb központja volt Sárospatak. A nemesi család és a kuruc-labanc hadakozások korából, történetéről néhány érdekesebb kép és történet is el van rejtve a várban a gyerekeknek. A vár körül különböző korosztály számára készült hinták és napvitorlákkal védett homokozó is található.
A színes rekortánnal burkolt, pályán a picik futóbiciklivel, műanyag kismotorral, rollerrel, sőt akár (14”kerekűvel) biciklizni is tanulhatnak.

A parkban ingyenes mosdó külön a gyermekek részére, ami pelenkázóval felszerelt valamint két szabadtéri pelenekázópad is található. A kertben több ivókút is van.

Sok nagyobb, árnyékot adó fa alatt piknikezni is lehet, ha pedig valaki a bográcsozós helyeket szeretné igénybe venni, akkor azt előzetes egyeztetés (info@rkcsaladokparkja.hu) után megteheti.

A szabadtéri kávézóban  különböző hűsítő italokat és könnyebb ételeket kínálnak.

A teljes parkot magas kerítés veszi körbe, kiemelt figyelmet fordítottunk a gyermekek biztonságára, ezért a játszórészt megközelíteni csak a belső parkoló felől lehet. A házirend betartását parkőrök felügyelik, éjszakára zárva tartjuk. A parkban infopont és ingyenes wifiszolgáltatás is működik.


Opitz Kornélia


Szélinger László