Szolgáltatások

A Királyerdei Művelődési Ház, mely korábban Rideg Sándor író nevét viselte, 1975 tavaszán nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Ahogy jelenlegi neve is mutatja Királyerdőben, Csepel családi házas részén, közel a Kis-Dunához helyezkedik el.

A ház arculatához és kisvárosi miliőjéhez – úgy gondoljuk – elsősorban a családokhoz kötődő tevékenységi és szórakoztatási formák illenek, ugyanakkor programjainkat igyekszünk olyan széles körben kialakítani, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

Bőséges választékkal szolgálunk a testmozgás híveinek, a hagyományos formák mellett a távol keleti kultúra ihlette foglalkozások szintén megtalálhatók. Az egészségmegőrző és fejlesztő tornákon korosztályuknak megfelelően vehetnek részt az érdeklődők. A tánc szerelmesei sokféle műfajból válogathatnak. A mozgásos tanfolyamok mellett különböző képességfejlesztő kurzusok is működnek.

Bárki találhat érdeklődési körének megfelelő felnőtt és gyermek előadásokat, koncerteket, kiállításokat intézményünkben. Nyaranta – a kertet kihasználva –gyerektáborokat és családi napokat szervezünk.

Évtizedek óta működik a perzsaszőnyegszövő- és a mára nagy hagyománnyal bíró kézimunkaszakkör is. Az elkészült művekből rendszeresen kiállításokat is rendezünk.

A Királyerdei Nyugdíjasok Klubja a kezdetektől fogva biztosítja a színvonalas kikapcsolódást az idősebbeknek. A táncestek mellett a kirándulások, beszélgetések alkalmával a tagok igazi közösségben érezhetik magukat.

Támogatunk és segítünk minden arra érdemes közösségi kezdeményezést, befogadunk amatőr és profi művészeti csoportokat. Jelenleg nálunk tartja próbáit a Csepeli Német Nemzetiségi Táncegyüttes.

Intézményünk ad otthont a Csepeli Helytörténeti Gyűjteménynek. Az állandó kiállítás mellett múzeumpedagógia foglalkozásokat szervezünk a kerületi tanulóknak. A helyi programokon kívül, utazó kiállításunkkal számos esetben kitelepülünk különböző rendezvényekre, hogy minél többen megismerjék lakóhelyünk múltját.

Rendezvényeken és hétköznapokon, büfé várja a látogatókat.

Épületünkben található a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Királyerdei Könyvtára.

Termeink időszakosan, szabad időpontokban, előzetes egyeztetés alapján bérelhetőek

Célunk és filozófiánk, hogy egy olyan kultúraközvetítési és közművelődési tevékenységet alakítsunk ki Királyerdőben, amely minden korosztály érdeklődési körének megfelelő alternatívát kínál. Szeretettel várunk mindenkit, aki a meglévő lehetőségeket szeretné kihasználni, esetleg gyarapítani, hogy minél színesebbé váljon a kulturális és közművelődési élet Csepel ezen részén is.

Rendezvenyszervezes kep

Terembérlés

Különböző rendezvényekre ajánljuk termeinket